Szentség imádás? Ez nem ütközik a 10 parancsból a 2 parancsal?
A katolikus teológiában nincs olyan, hogy szentség imádás. Te tudod egyáltalán, hogy mi az a szentség?
Például a házasság, az szentség.
Olvasnivaló:
Véleményed szembemegy az Újszövetség és Jézus tanításával, általában azok mondanak ilyet, akik nem olvasták a Bibliát.
Máté 5:17-19
A törvény magyarázata
17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.
18 Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.
19 Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában.
Abban a szentírási szakaszban Jézus feltehetően nem a 10 parancsolatról, hanem a héber kánonról beszél.
A "törvény" és a "próféták" ugyanis a héber kánon első két csoportja:
A harmadik csoportot (Írások) valószínűleg azért nem említi, mert az akkor még nyitott volt.
Az "Isten nevét hiába ne vedd!" - paranccsal? :)) Nem sűrűn, szentségimádáson imádkozni szoktunk, nem káromkodni.
Ok, tudom, hogy a bálványkészítésre gondolsz... Tekintve, hogy a szentségimádáson a jelen levő Istent imádjuk és nem tárgyakat vagy embereket, így nem bálványimádás.
Ha valamiről gőzöd sincs, inkább ne írj butaságot. A szentségimádásnak köze sincs a szentekhez. Már csak a neve miatt se lehet, mert itt konkrétan imádás történik, ami a köztünk lakó Krisztusnak szól. De neked is azt javaslom, olvass el bármilyen szentségimádási imát.
Tessék, itt egy ilyen szöveg:
Hol van ebben bármilyen szentek imádása?
Hű, kérdező, nagy a zűrzavar a fejedben!
Nem igazán ezen a fórumon fogsz megvilágosodni, a néhány jószándékú és igaz válasz ellenére sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!