A katolikus papok és apácák szüzies életet élnek vagy azért közülük is sokan élnek nemi életet titokban?
Olvasd el a könyvet, és vond le a következtetést.
"Ez van,undorító,álszent banda,én karóba húznám az összeset."
Na, a bolsevizmus újra életre kelt? :))
Hát, katolikus papot amúgy ismerek jó néhányat, aki minden bizonnyal él nemi életet, mert meg is van az eredménye: 5-6 gyerek fejenként. Görögkatolikus papokról van szó. :))
Viccet félretéve római katolikusok és szerzetesnők közül nem tudok ilyenről, sőt mást sem ismerek, aki tényleg nem csak a tv-ből hallotta, hanem volt rá bizonyítéka is. Egy esetről tudok, de ő már nem működik papként, mert felmentették a papi szolgálat alól.
Egy Vatikánvárosban végzett kutatás körülbelül 4 évig tartott. A papok magánélete volt a kutatás tárgya. Egy francia újságíró vezette a kutatást, több mint 70 segítővel, fordítókkal, tolmácsokkal, stb.
A kutatás eredményét egy 570 oldalas könyvben publikálták nemrégiben, több mint 20 nyelvre le lett fordítva, az egyik a magyar.
A kutatás eredménye summázva az, hogy a Vatikánvárosban a bíborokok túlnyomó többsége a férfiak vagy kisfiúk felé érez szexuális vonzódást. Ezt a legtöbben férfi-prostituáltakkal való üzleti kapcsolatban élik ki, illetve a papok egymással "járogatnak". Ahogy ők mondták "We are family!".
A "szűzies élet" nem egy random előírás, hiszen ha velejárója a papi és apácai létnek, akkor annak oka van. Ezek az okok kevésbé köztudottak, de ilyen például az, hogy ha egy ilyen személynek családja van (katolikusként a házasság előfeltétele a szexuális életnek), akkor nem tudja magát teljesen odaadni a hivatásának, ami viszont teljes embert igényel. Mind a belefektetett idő, az elvégezendő feladatok, de elsősorban a saját és a
rá bízottak lelki élete szempontjából. Ez csak egy példa volt, de az okokkal mind-mind tisztában vannak azok az eberek, akik erre a hivatásra vállalkoznak, ennek tudatában fogadják el. Hiszen mások javára és a saját javukra is válik ez, lelkiekben mindenképpen, még ha testileg okoz is nehézséget. De azt szerencsére emberi mivoltukból adódóan lehet kontrollálni.
Nyilván kivételek mindig vannak, azt kell csupán figyelembe venni, hogy igazságtalan és kár lenne ezek miatt az esetek miatt általánosítani.
Előző, gondolod hogy a Vatikánvárosban a homoszexuális és kábítószeres orgiákra járó bíboros urak oda tudják adni magukat a hivatásuknak? Teljes mértékben?
Isten a hivatásuk, és az emberek szolgálata, vagy a léha életvitel?
Egy gyermekrontó pedofil pap hogy szolgálja a társadalom érdekeit, a gyermekek érdekeit? Vagy úgy gondolod, hogy a kártérítés, amit a Vatikán fizet a megrontott kisfiú szüleinek, az jóval több, mint a gyermekrontó pap által okozott kár a kisfiú lelkében és testében?
Vagy úgy gondolod, hogy csak egy-két ilyen romlott pap van, kár általánosítani? A katolikus egyházi iratok szerint országonként több ezres nagyságrendben rontanak meg papok kisfiúkat.
Nem gondolom, hiszen írtam is, hogy vannak kivételek.
A gyermekrontó pedofil pap nem, nem szolgálja a társadalom érdekeit, megijedtem egy pillanatra, hogy véletlenül ilyet írtam, és arra reagál, de visszolvastam, és szerencsére nem.
Igen, azt gondolom, hogy kár általánosítani. Sajnos valóban nagy számban létező jelenség ez a probléma, de még mindig kisebb hányada a papoknak. Azonban ezek miatt sokak szemében mindannyian meg vannak bélyegezve (és itt nem Önre gondolok, hanem az általánosítás káros hatására úgy unblock).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!