Mi a véleményetek a sátánizmusról?
Jézus basszus figyelem egy ideje a kommenteidet-de ebben tök igazad van;)
jót nevettem!
1#
Amúgy én mindig tanakodtam, most te ilyen keresztény-parodizálásra adtad itt a fejed a gyakorin, vagy valami üldözött nem-mainstream ezoterikus-mágikus kereszténység híve vagy vagy mivan :D
Kérdező. Mi lenne? Melyikről? Kezdjük ott, hogy definiáld, mit értesz alatta. Folytassuk ott, hogy ha igazi sátánizmusról beszélünk, épeszű ember ilyet nem követ, szóval...
A LaVey-i sátánizmust elfogadhatónak tartom, ateisták akik elismerik, hogy szükségük van vallási rituálékra, hogy bizonyos érzelmeket megéljenek.
Azt a fajta sátánizmust ahol igaziból a Sátánt vagy egy neki megfelelő gonoszt imádnak elítélem és egyben ostobaságnak tartom.
De egyik csoportot sem szeretem, mindketten lenézik a keresztényeket.
"Mi a véleményetek a sátánizmusról?"
Az ember eltévelyedett egója saját magát vezeti kárhozatra. Véleményem? Lelki öngyilkosság, lelki öngól, amit hosszú évtizedeken át tartó önbecsapás előz meg.
Kb. annyi értelme van, mintha egy gyilkossággal, melyben ártatlan vagyok, megvádolnak, majd magam ellen vallok hamisan és ezért kivégeznek.
Értékek tagadása, a nihilizmus megideologizálása. Arra jó, hogy megmagyarázza valaki saját magának, hogy miért nincs értelme az életének. Káros és destruktív.
A metálosok meg a hajszeműek karikatúra-sátánizmusát meg hagyjuk, nem több annál, mint hogy a marha nagy szabadságukban nem tudják már, hogy mi ellen lázadjanak, és összekeverik a teljesítményt a megbotránkozással. Ez is kicsaphat szélsőségbe, lásd a szararcúakat akik sokszáz éves gyönyörű fatemplomokat gyújtogattak Skandináviában.
Magyar a sátánizmus: "seggfej vagyok, de ahelyett hogy szégyellném, büszke vagyok rá."
Az a vallás, nézőpont,amit anyian vélnek ismerni olyanok,akik minden mást is kitűnően ismernek.😎
Ezt a vallast sajnos azok.közül is kevesen ismerik, akik gyakorolják. Ennek az az oka, hogy jelen társadalmunk, egy bizonyos kúltúra lelkisegével van átitatva, és amíg ez bennük él, addig,csak félre mehetnek.
Az, hogy mit magyaráz Crowley, vagy LaVey az csak egy dolog.
A Sátanizmus az emberi lélek fejlődéséről szól, az "isteni" szintre emelkedésről. Lehet erre jelzőket aggatni, de tudás nélkül, csak vagdalkózásnakhívják azt, amit sikerül erről elmondaniuk a mindent is tudóknak és a voltam, de kinőttem belőle (ha vulgáris hétköznapi nyelven akarom nevezni ezeket, akkor bukott szarokként lehet őket aposztrofálni) típusú embereknek.
A kölcsönös tisztelet az, ami ezt működteti, bármilyen szinten.
@Lux morulus
Ez mind tök jól hangzik, de akkor mi a frászkarikáért hívják sátánizmusnak?
Amúgy pedig az, hogy a nemes küldetésben kudarcot vallókat "bukott szaroknak" nevezed, nekem nem tűnik kölcsönös tisztelet jelének, inkább szektásnak.
Vagyis a tisztelet csak az erőseknek jár, a gyenge elbukik, az erős megmarad? Ez miben különbözik a végtelen önzéstől?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!