A vallások miért szeretnek a félelem keltéssel operálni?
Nem tudom más vallásnál ez hogy van de katolikus voltam mint a legtöbb ember szerintem a többség divatból..de szinte mindig félelmet keltettek bennem, papok, szüleim stb. ... majd számolsz az Úrnak amikor oda kerülsz... majd a tisztítózűzben számot kell adni tetteidért... tartsd be az egyház tanítását mert az úr előtt majd felelned kell stb stb....
Miért jó az hogy olyan dolgokkal riogatnak ami ami abszolút nem biztos hogy létezik és pláne nem lehet tudni mi alapján ítél Isten ha egyáltalán ítél
Nekem nagymamám mondta, hogy el fogja vinni Jézus.
Akkor meg akartam védeni Jézustól.
A vallás 3 alaptörvénye közül ez az egyik.
Az olyan vallás, amelyik nem kelt félelmet (is), az nem maradhat fenn sokáig.
A félelemkeltés teljesen pozitív dolog is tud lenni. Bizonyos dolgoktól félni KELL. Tudod kik nem félnek semmitől? A pszichopaták.
Az ember egóját muszáj letörni, különben semmi nem állja útját önmagunk megcsalatásának. És ez egyenes út a legszörnyűbb hibákhoz és a legborzalmasabb katasztrófákhoz.
Az emberiségnek nem véletlenül kellett a huszadik századig várnia a GULAGra és Auschwitzra. Ha megnézed Shakespeare vagy Arany János hogyan képzelte el a gonoszt, ők még olyannak, akiknek van lelkiismerete, és féli Istent. Azok, akik emberek millióit küldték ipari méretekben a húsdarálóba, egyetlem dolog közös: egyik sem hitte, hogy valaha számot kell adjon a tetteiért.
Nézd csak meg a kereszténység "félelemkeltő" pokolábrázolásait, a festményeket, ahol emberek meztelen testei egymásra dobálva szenvednek a lángokban. Aztán nézd meg a koncentrációs táborokról készült fényképeket a kazánokkal és tömegsírokkal. Így talán lehet érteni, hogy miért is KELL ilyen dolgoktól félni. Onnantól, hogy nem félsz, ugyan mi akadályoz meg, hogy ne épp te legyél az, aki megvalósítja a földi poklot? Biztosan nem a józan ész, hisz az volt azoknak is, akik ezeket létrehozták és üzemeltették.
A keresztény egyházak azzal operálnak, hogy elhitetik veled, bűnös és rossz ember vagy, aztán felajánlják a gyógyszert, vagyis a vallásukat. Nincs ezen mit szépíteni.
Sajnos rengeteg embert már gyerekkorban elérnek, ezért egy életen át tartó traumát okoznak. Például a sok ateistában még mindig élő félelem a pokoltól.
Krisztus figyeld. Nem azért jött hogy rettegjünk, hanem hogy felszabaduljunk a bűneink miatt. Ő vállalta mindannyiunk bűnét.
Ki az aki felszabadit? Nem te, hanem ő, a te Megváltód. Ha hiszel benne és bár apróbb bűnöket elkövetsz, attól még udvozulsz, igaz, lehet, lesz egy kis intermezzo tisztitótűz.
Ezért ne szorongj.
Elitélte-e azt a nőt aki vétkezett mert megcsalta férjét,,,? Meg akarták kövezni, de Jézus megmentette avval ne vétkezz többet.Nem kapott bűntetést.
Az tesz téged szabaddá ha eldöntöd tisztán fogsz élni, így a lelkiismereted sohasem fog téged vádolni. (Persze a kísértő mindig leselkedik rád, inkább ettől tarts.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!