Biblia tele van manipulációval igaz?
Nem igaz.
Egyáltalán tisztában vagy(tok) a manipuláció szó jelentésével?
Van benne manipuláció, egyértelmű.
A Biblia szerzői mindent megtettek azért, hogy a szkeptikus gondolkodást kiüssék az emberekből, és hitre neveljék őket.
Kedves Kérdező,
Az általad megemlített félelemmel kapcsolatban írnék csupán 1-2 szót. A Bibliában említett istenfélelem nem valamilyen beteges rettegésre utal , mintha Isten ezzel akarná manipulálni az embereket. A Példabeszédek könyve segít megérteni. A 8:13 arra utal , hogy aki féli Istent , az gyűlöli a rosszat(vagyis igyekszik a jót tenni). A 16:6 pedig arról ír , hogy ez ösztönöz valakit arra , hogy ,,eltávozzon" a gonosztól, vagyis , hogy elforduljon a rossz dolgoktól , a bűntől. Ez egyfajta mély tisztelet , semmint valami morbid rettegés , mint amikor valaki nem akarja megbántani azt , akit nagyra becsül. A (nem létező) pokollal való fenyegetőzés pedig megint csak nem Isten módszere.
"Biblia tele van manipulációval igaz?"
természetesen nem igaz
"A Biblia szerzői mindent megtettek azért, hogy a szkeptikus gondolkodást kiüssék az emberekből, és hitre neveljék őket."
Fogadd szkeptikusan ezt a gondolatodat!
A szkepticizmus nem ellentéte a hitnek, bármennyire is ezt szeretnéd sugallni. Én hívő lettem, mert szkeptikus voltam a materializmussal szemben! Belátható tehát, hogy a szkepticizmus és a hit nem egymás ellentétei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!