Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen lehet az igazi Isten?

Milyen lehet az igazi Isten?

Figyelt kérdés

Nem hiszek a vallások isteneiben. A muszlim, keresztény, hinduista, vagy az ókori egyiptoki istenek emberi elképzelések arról, hogy Isten milyen lehet, de valószínűleg egyikük sem létezik. Viszont a vallások jól keresnek ezekkel az istenekkel, - mármint azokkal, akik forgalomban vannak - szóval ez biznisz meg politika is.

Azt viszont nem tudom, hogy létezik e-valamilyen Isten, de ha igen, akkor a deista istenképet tartom elfogadhatónak. Semmit sem tudok róla, de én erre következtetnék:

Az igazi Isten:

- nincs köze egyetlen valláshoz sem

- csak félig nevethező teremtőnek. Az Ősrobbanás után ugyanis visszavonult, és nézte, mi keletkezik. Vagyis az ember tényleg csak véletlenül alakult ki.

- nemtörődöm, nem hallgatja meg az imákat. Esetleg(!) ritkán avatkozik bele a történelembe, a saját maga szórakoztatására. De az nem várható tőle, hogy az hívek mindennapi problémaira választ/megoldást adjon.

- nincsenek érzelmei, nem hatja meg a szenvedés, sem az, ha imádják.

Mi az, amit esetleg kihagytam, mennyire helyes, amit irtam?

2020. okt. 18. 17:13
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"Egy robbanástól még semmi nem kezdett el összeállni, főleg nem Törvényszerűségeken alapulva."

Nem robbant fel semmi, az "Ősrobbanás" nem tükrözi azt azt, amit leír. Ez csak egy elnevezés arra vonatkozóan, hogy a Világegyetem egy protonnál kisebb állpotaból duzzadt olyan naggyá, mint amilyen most.

Te is olyan hülye vagy, mint

a szaja nevű felhasználó, akit a másik kérdésemnél osztottam ki. És nem azért hülyezlek le titeket, mert tudatlanok vagytok, hanem azért, mert egy olyan dolgot tagadtok, amiről semmit nem is tudtok semmit az elnevezésén kivül.

Még arra sem vetted a fáradtságot, hogy egy ismeretterjesztő filmet megnézz. Egy hülye Jehova tanúja vagy, aki okosnak hiszi magát. Isten - ha létezik - csak foghatja a fejét, hogy némely hívek ilyen ostobák.

2020. okt. 20. 13:06
 32/37 A kérdező kommentje:
*állapotából duzzadt olyan naggyá, mint amilyen most.
2020. okt. 20. 13:07
 33/37 Jégszív ***** válasza:
100%

#7.

"Csak én tudom ennek okát,

Én, kit földöntúli izék.

Földöntúli izékbe avattak.

/Petőfi/

"A keresztény teológia ennél fényévekkel magasabb szintű."

MIT NEM HALLOK!? 😮

Ezt megoszthatnád velem is!

De ha a

- Bibliával,

- Különböző felekezetek DOGMÁIVAL, (pl. Depositum, Ágostai hitvallás)

- a Filozófiai gondolkodás fejlődésével (by Nyíri T.)

- a Katekézissel jössz,

INKÁBB KÍMÉLJ MEG!

2023. júl. 3. 22:57
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Isten biztosra való létezését és nem létezését ezt senki sem tudja bebizonyítani.

Amivel időpocsékolás is foglalkozni, vagyis filozófálni, mert ha az ember megfeszül, akkor se tud rájönni, hogy van Isten, vagy nincs Isten.

Még Jézust és a Szűzanyát sem tudni, nemhogy még Istent is.

2023. júl. 6. 01:56
 35/37 anonim ***** válasza:

Milyen az igazi Isten?

Nincs fölöttünk senki igazából, mindenki minden ember gyerek, felnőttember, idősnéni, mindenki maga dönti el, hogy éli az életét. Ha börtönbe kerülnek valakik, börtönbe kerülnek ott lesz pokoli az életük, akik normál, civilizált életet élnek azoknak mennyország lesz az életük.

Szóval nincs fölöttünk senki, mi döntjük el, hogyan éljük az életünket, az Istent, csak azért találták ki, hogy valamivel kezelni lehessen az embereket.

2023. aug. 2. 01:48
 36/37 anonim ***** válasza:

Ha tudni szeretné mindenki miből jött létre az ember baktériumokból jöttünk létre evolúció és genetika.

Az Isten csak kitaláció, hogy kezelni lehessen az embereket, de amúgy mindenki ha szétnéz az utcán vagy bárhol, akárhol mindenki azt látja, hogy minket embereket nem irányít senki, hanem mi emberek irányítjuk magunkat, úgyhogy nincs fölüttünk senki, mi emberek irányítjuk magunkat, mi döntjük el, hogy milyen emberek leszünk.

Nem Isten alkotta az embert, hanem kitaláció Isten. MI EMBER úgy jöttünk létre, hogy baktériumokból, aztán evolúció és végül genetika.

2023. aug. 2. 01:50
 37/37 anonim ***** válasza:
Amúgy azt mondják, hogy volt egy ősrobbanás abból a meteorból baktériumok alakultak ki és létrejött az evolúció állatok és abból lettünk mi aztán amiből még vagyunk, létezünk genetika.
2023. aug. 8. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!