Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hiszel az elragadtatatásban?

Hiszel az elragadtatatásban?

Figyelt kérdés
Én nem hiszek ebben olyan mint egy mese , most itt vagy a földön és hirtelen a mennybe leszel, én abban hiszek majd meg egyszer meghalok oda jutok, de állítólag az utolsó időket éljük majd le csap a hivokre egy fény és eltűnnek egyenesen a mennybe. Sztem ilyen nincs
2020. okt. 12. 06:16
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Bizonyos értelemben igen. Mivel maga Isten mondja, igéri, ezért ez nem hazugság.Persze ez nem mindenkire vonatkozik, csak azokra, akikkel Jézus szövetséget kötött a királyságába, hogy együtt vezessék a Földön maradottakat a Messiási uralom alatt.

Azoknak lesz részük ebben, akik még a földön lesznek, amikor kitör a nagy nyomorúság. Hiszen Jézus nélkülük nem kezd uralkodni, illetve itéletet végrehajtani. Ezért Ők már nem halnak meg, hanem egyből szellemi testet kapnak.

Egyébként pedig az angyalok is képesek voltak emberi alakban megjelenni, és vissza változni, amikor dolgukat végezték, ahogy Jézus is a Feltámadása után néha megjelent a Tanitványainak, hogy még eligazitsa Őket néhány dologban. Ugyan is az angyalok emberi szemek elől rejtve vannak, igy nem lehetnének láthatóak.

2020. okt. 12. 08:15
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Abban az elragadtatásban, amit írtál én se hiszek.

Viszon hiszek az elragadtatásban, amely a lélekben történik, ahol a lélek felismeri Istent.

Ilyenről olvashatsz Avilai Szent Teréz műveiben.

2020. okt. 12. 09:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, ebben az elragadtatásban értelmes hívő nem hisz. Nagyjából inkább egy UFO támadásra hasonlít, a Biblia nem ír ilyenről. Az eszkatológiai elragadtatás azt jelenti, hogy akik Jézus visszatérésekor még élnek, azok már nem halnak meg, hanem valami módon így üdvözülnek, a halál átmenete nélkül.
2020. okt. 12. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Lukács 17:34-36.
2020. okt. 13. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Én nem az avilai Teréz művében hiszek, hanem Isten Beszédében, a Bibliában, és az abban olvasható elragadtatásban, amiről Jézus tanított:

39

És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.

40

Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

41

Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

42

Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.

Én hiszek az Úr Jézus tanításában, hogy meg fog történni, mert ő nem hamis tanító, hanem elmondta előre, amik meglesznek.

2020. okt. 14. 01:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Remek, most veregesd meg a hátadat is :)

2020. okt. 14. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!