Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért uszitjak össze a családo...

Miért uszitjak össze a családokat a vallási kozossegek?

Figyelt kérdés
Pl engem is a hit gyuli uszított anyám, apám, ellen és sok rokon ellen hogyha ők nem térnek meg tagadjam ki őket mert a satantol vannak! Ez normális !? Szerintem a Jó Isten nem ezt akarja hanem ellenkezoleg hogy szeressem tiszteljem a családom nem hogy ellenük legyek!
2020. okt. 3. 13:28
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem normális brigád...
2020. okt. 3. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

A hit gyüli nem nevezhető vallási közösségnek, egy kirekesztést szító szekta.

De sajnos a római katolikusoknál is vannak, ha nem is uszító, de kirekesztő dogmák.

Példának okáért a református esküvőt a római katolikusok nem tekintik hitelesnek.

2020. okt. 3. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

A hit gyüli egy pénzlehúzós szekta. Mint a szcientológusok.

Én római katolikus vagyok, jártam hittanra. Senki és semmi ellen nem uszítottak.

2020. okt. 3. 13:50
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Mert a Biblia szerint inkább legyen keserű életed, mint elveszítsd az örök életet....
2020. okt. 3. 13:55
 5/10 anonim ***** válasza:
32%
2,3-as. Semlyén Zsolt nemrég állapodott meg a hitgyülivel, együttműködés, tàmogatàsok stb ügyben. Tehát a fidesz kereszténysége is a szektáról szól, a pénzről. Ezért is bàntak el Joób Mártonnal vagy Iványival .
2020. okt. 3. 14:19
 6/10 anonim ***** válasza:
48%

A szekták a Bibliából vezetik le ezt is, ugyanis van egy olyan hiedelemük, hogy a vallásos életmód fontosabb, mint a család. Persze ők ezt másképp, rafináltan, inkább "Istennek való hűségnek", vagy egyéb hangzatos kifejezéssel mondják.

Tipikus példa, hogy ha a Biblia rossz kezekbe kérül, az ilyen szekták visszaélnek vele.

2020. okt. 3. 14:31
 7/10 MBbpg ***** válasza:
26%
Én HitGyülis vagyok és nem uszítanak a rokonaim ellen. Mit tegyek???? 😱😱😵😳
2020. okt. 3. 14:56
 8/10 anonim ***** válasza:

#7: Lehet, hogy a családod is a felekezet tagja?

Kedves kérdező, sajnos a Bibliából indokolható, Jézus szavaival:

25Nagy népsokaság követte. Hozzájuk fordult, és így szólt: 26„Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a tanítványom.

Eléggé megdöbbentő szavak Jézustól, aki a szeretetet tanította. Ezt a különböző felekezetek különféleképpen magyarázzák. Katolikus értelmezések:

[link]

[link]

2020. okt. 3. 17:19
 9/10 MBbpg ***** válasza:

#8 A családom igen, de tágabban a rokonaink közül senki se az - se nagyszülők, se uncsitesók, se nagynénik. És ennek ellenére tök jól kijövünk velük 😁

Nem tudom miért dramatizálják túl ezt a dolgot...

2020. okt. 3. 17:26
 10/10 anonim ***** válasza:

A hitgyülis dolgokhoz nem tudok hozzászólni, de általanosságban megosztottságot kelt a csládokban, ha egyszercsak az egyik családtag mélyebben vallásos lesz, mint azelőtt, esetleg vallást vált, mert nem tartja igaznak azt, amibe belekeresztelték. Jézus szavai, amiket #8 is idéz , pont erre utalnak. Előtte Jézus azt mondja, hogy ha valaki Őt követi, annak “ellensége lesz a saját háznépe” Máté 10:36

Nem,mintha Jezus ezt akarná, de sajnos így működnek a tökéletlen emberek. Jézus ezt csak elore vetítette, hogy ez lesz. Elég megnézni a Biblia ide vonatkozó fejezeteit, hogy Jézusnak a közvetlen rokonai közül hány követője volt. Miért lenne ez másképp ma?

2020. okt. 4. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!