Miért uszitjak össze a családokat a vallási kozossegek?
A hit gyüli nem nevezhető vallási közösségnek, egy kirekesztést szító szekta.
De sajnos a római katolikusoknál is vannak, ha nem is uszító, de kirekesztő dogmák.
Példának okáért a református esküvőt a római katolikusok nem tekintik hitelesnek.
A hit gyüli egy pénzlehúzós szekta. Mint a szcientológusok.
Én római katolikus vagyok, jártam hittanra. Senki és semmi ellen nem uszítottak.
A szekták a Bibliából vezetik le ezt is, ugyanis van egy olyan hiedelemük, hogy a vallásos életmód fontosabb, mint a család. Persze ők ezt másképp, rafináltan, inkább "Istennek való hűségnek", vagy egyéb hangzatos kifejezéssel mondják.
Tipikus példa, hogy ha a Biblia rossz kezekbe kérül, az ilyen szekták visszaélnek vele.
#7: Lehet, hogy a családod is a felekezet tagja?
Kedves kérdező, sajnos a Bibliából indokolható, Jézus szavaival:
25Nagy népsokaság követte. Hozzájuk fordult, és így szólt: 26„Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a tanítványom.
Eléggé megdöbbentő szavak Jézustól, aki a szeretetet tanította. Ezt a különböző felekezetek különféleképpen magyarázzák. Katolikus értelmezések:
#8 A családom igen, de tágabban a rokonaink közül senki se az - se nagyszülők, se uncsitesók, se nagynénik. És ennek ellenére tök jól kijövünk velük 😁
Nem tudom miért dramatizálják túl ezt a dolgot...
A hitgyülis dolgokhoz nem tudok hozzászólni, de általanosságban megosztottságot kelt a csládokban, ha egyszercsak az egyik családtag mélyebben vallásos lesz, mint azelőtt, esetleg vallást vált, mert nem tartja igaznak azt, amibe belekeresztelték. Jézus szavai, amiket #8 is idéz , pont erre utalnak. Előtte Jézus azt mondja, hogy ha valaki Őt követi, annak “ellensége lesz a saját háznépe” Máté 10:36
Nem,mintha Jezus ezt akarná, de sajnos így működnek a tökéletlen emberek. Jézus ezt csak elore vetítette, hogy ez lesz. Elég megnézni a Biblia ide vonatkozó fejezeteit, hogy Jézusnak a közvetlen rokonai közül hány követője volt. Miért lenne ez másképp ma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!