Isten megsem mindenhato?
Ha mindenhato tud krealni egy elmozdithatatlan targyat.
Ha eltudja mozditani nem mindenhato mert nem tudott krealni egy elmozdithatatlan targyat
Ha nem tudja elmozditani akkor meg azert.
Ne, kerlek ne farasszatok bibliai idezetekkel. Ennyit a vallasok logikajarol.
Először is tisztázni kellene, hogy milyen Istenről beszélünk.
Számomra a kerszténység Istenének nem mindenhatósága a hívek teológiai nézeteiből következik. Ők azt mondják - ha jól értem - hogy más esély nem volt az emberiség megváltására, csak Jézus áldozata. Egy mindenható Isten azonban Jézus kivégzése nélkül is talált volna megoldást.
Annak idején amúgy a hetednapi adventistákhoz jártam. Vannak ott is "érdekes" gondolatok. Pl. szerintük Isten azért nem pusztította el Sátánt már a lázadása idején, mert azzal kételyt ébrsztett volna az agyalokban, hogy esetlet mégis a Sátánnak volt igaza. Hát... Szóval az Ördög így sarokba szorította volna az Istent?
Hogy is mondjam... Tipikus emberi magyarázatok.
Hogy Isten - ha létezik egyáltalán - valóban mindenható-e, azt nem tudom. Ha valóban az, akkor számunkra ismeretlen módon túl tud lépni a logika szabályain is, hiszen azokat is ő alkotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!