Erre nem fogsz kielégítő választ adni. Az apologéták érvelnek majd a Sátánnal, a próbatétellel, a szabad akarattal, amelyek olyan lyukasok, mint egy tegnap kiszakadt zokni.
Nincs válasz. Én már Isten hibáztatásába is belefáradtam.
Okkal engedi meg. -egyébként pedig Sátán nem tud akkora kárt tenni, amit Isten ne tudna százszorosan helyrehozni.
Ezért irta Pál is, hogy még a halál sem tud Istentől elforditani, ha azzal kellene miatta szembenézni.
Ha valaki nem érti, és nem akarja megérteni, és nemfogadja el miért engedi meg, annak hiába irjuk le több ezerszer.
Miért engedi meg?
Hogy választ kapjon mindenki azokra a kérdésekre, amit maga a Lázadó vetett fel, nem csak Isten személye és hatalma ellen, hanem az emberek Istenhez való hűségét is megkérdőjelezte.
Állitása szerint nincs olyan ember a Földön, akit ne Tudna Istentől elforditani.
Pedig van, és ez bebizonyosodott mára már, ezért nem sok idő van hátra, hogy véget érjen a jelenlegi emberi uralmak rendszere.
Az Istenhez hűségeseket semmilyen aljassággal, és gonoszkodással sem tudja ellene hangolni, hogy Kitartson Isten jogos szuverén vezetése mellett.
Aki pedig nem érti meg, és vagy nem fogadja el, az csatlakozik ahhoz a személyhez, aki megvádolta a Teremtőt.
Ha a protestáns létszemlélet lenne igaz és nem létezne szabad akarat, akkor ennek a kérdésnek lenne értelme.
De mivel létezik szabad akarat így nincs.
Ha kimegyek az utcára és agyonverek valakit, akkor azt én tettem a saját szabad akaratomból. Ha Isten ezt megakadályozná, akkor nem lenne szabad akarat.
"Hogyan engedheti meg egy jó isten a gonoszt?"
Szabad akarat tiszteletben tartása. Ha nincs szabad akaratod, hogyan választhatod az istenellenes utat? És azért is engedi még ideig-óráig, hogy minden ember láthassa, hová vezet ez az út.
"a szabad akarat tiszteletben tartása"
Hát nem ez miatt engedi meg jelenleg. Nem lehet tisztelni azt, ami rossz következményekkel jár. Egyszerűen jelenleg még zajlik a szét választó munka, és Isten nem fogja a tervét, szándékát semmilyen okkal megváltoztatni.
Ellenben Sátán azt állitaná, hogy Isten hazudik, és nem is Ő uralkodik jelenleg a világ felett. Ennek pedig az lenne az állitásának következménye, hogy nem ad lehetőséget Sátánnak a bizonyitásra, és bizonyiték nélkül akarja elitélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!