Miért csak a neo-protestánsok próbálnak téríteni?
Jehova tanúi, pünkösdisták, baptisták bekopogtatnak vadidegenekhez (ami elég idegesítő), közterületeken prédikálnak vagy könyveket, szórólapokat osztogatnak.
Ezzel szemben a történelmi egyházak (katolikus, református, evangélikus, unitárius) nem csinálnak semmit, csak siránkoznak, hogy üresek a templomok.
Csak az a baj, hogy a másik névtelen, méltán lepontozott senki egyetlen olyan részt nem linkelt, ahol az apostolok olyan gyakorlatot folytattak volna, vagy Jézus, amit most a házalóügynök jehovások.
Te hivatkoztál rá:
"Ha egy városba vagy faluba bementek, tudakozódjatok, hogy ki az arra méltó benne, és maradjatok nála, amíg tovább nem mentek."
Hol szerepel benne, hogy mindenhova becsengettek?
"Nem is szűntek meg naponta a templomban és házaknál tanítani és hirdetni Krisztus Jézust."
Itt sem arról van szó, hogy mindenhova kéretlenül becsengetnek, osztogatják a propaganda kiadványt. Hanem egyszerűen házaknál gyűltek össze és tanítottak, vagy a templomban. De nem minden háznál külön-külön, hanem ahogy az előző idézetben Jézus tanította, betértek egy városba, ha volt aki fogadta őket, akkor oda gyűltek a környékbeli emberek is és ott tanították őket, illetve végezték a kenyértörést, mint máshol szerepel a Szentírásban.
"Jézus azt felelte neki: »Én nyíltan beszéltem a világnak, mindig a zsinagógában tanítottam és a templomban, ahova a zsidók mindnyájan összegyűlnek, és titokban semmit sem mondtam."
Igen, ezt írtam én is. Sehol nem szerepel benne, hogy Jézus valami jehovás házalóügynök lett volna.
A Biblia sehol se támasztja alá azt a képtelen gyakorlatot, amit ti ki akartok belőle hozni.
"Jézus tudta, hogyan lehet a legtöbb embert elérni, ezért meghagyta a tanítványainak, hogy menjenek el a városokba, falvakba, és keressék fel az embereket az otthonaikban (Máté 10:7, 11, 12)."
Ilyet sosem tanított. Azokban az igékben sincs benne, amit bizonyítéknak hoztál.
"Jézus halála és feltámadása után a tanítványok továbbra is „házról házra” prédikáltak (Cselekedetek 5:42). Emellett, Jézushoz hasonlóan, a közterületeken és bárhol, ahol alkalom adódott rá, tanúskodtak az embereknek (János 4:7–26; 18:20; Cselekedetek 17:17)."
Senki sem prédikált házról házra, a hozott igék szintén nem tudták ezt alátámasztani.
Soha nem tortént házról házra.
Mást nem is irok,mások màr szèpen leirtak mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!