Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért csak a neo-protestánsok...

Miért csak a neo-protestánsok próbálnak téríteni?

Figyelt kérdés

Jehova tanúi, pünkösdisták, baptisták bekopogtatnak vadidegenekhez (ami elég idegesítő), közterületeken prédikálnak vagy könyveket, szórólapokat osztogatnak.

Ezzel szemben a történelmi egyházak (katolikus, református, evangélikus, unitárius) nem csinálnak semmit, csak siránkoznak, hogy üresek a templomok.

2020. szept. 11. 17:10
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
75%

Csak az a baj, hogy a másik névtelen, méltán lepontozott senki egyetlen olyan részt nem linkelt, ahol az apostolok olyan gyakorlatot folytattak volna, vagy Jézus, amit most a házalóügynök jehovások.

Te hivatkoztál rá:

"Ha egy városba vagy faluba bementek, tudakozódjatok, hogy ki az arra méltó benne, és maradjatok nála, amíg tovább nem mentek."

Hol szerepel benne, hogy mindenhova becsengettek?

"Nem is szűntek meg naponta a templomban és házaknál tanítani és hirdetni Krisztus Jézust."

Itt sem arról van szó, hogy mindenhova kéretlenül becsengetnek, osztogatják a propaganda kiadványt. Hanem egyszerűen házaknál gyűltek össze és tanítottak, vagy a templomban. De nem minden háznál külön-külön, hanem ahogy az előző idézetben Jézus tanította, betértek egy városba, ha volt aki fogadta őket, akkor oda gyűltek a környékbeli emberek is és ott tanították őket, illetve végezték a kenyértörést, mint máshol szerepel a Szentírásban.

"Jézus azt felelte neki: »Én nyíltan beszéltem a világnak, mindig a zsinagógában tanítottam és a templomban, ahova a zsidók mindnyájan összegyűlnek, és titokban semmit sem mondtam."

Igen, ezt írtam én is. Sehol nem szerepel benne, hogy Jézus valami jehovás házalóügynök lett volna.

A Biblia sehol se támasztja alá azt a képtelen gyakorlatot, amit ti ki akartok belőle hozni.

2020. szept. 17. 20:42
 32/34 anonim ***** válasza:
75%
31# ezen az igén még sosem gondolkodtam, hogy Jézus mindig több ember előtt, mondhatni sok ember előtt tanított. Hogy nem volt olyan, amikor leülne valaki házában és kettesben elővesznek valamit és azt ketten tanulmányozzák. Ez egy jó ige. Mindig mindent nyíltan és nyilvánosan csinált. Jehova tanúi viszont elrejtőznek kettesben a delikvenssel és úgy tanítanak bármit, ami épp bennük van. Így ugye bármikor le is lehet tagadni bármit.
2020. szept. 18. 06:05
 33/34 anonim ***** válasza:
75%

"Jézus tudta, hogyan lehet a legtöbb embert elérni, ezért meghagyta a tanítványainak, hogy menjenek el a városokba, falvakba, és keressék fel az embereket az otthonaikban (Máté 10:7, 11, 12)."

Ilyet sosem tanított. Azokban az igékben sincs benne, amit bizonyítéknak hoztál.

"Jézus halála és feltámadása után a tanítványok továbbra is „házról házra” prédikáltak (Cselekedetek 5:42). Emellett, Jézushoz hasonlóan, a közterületeken és bárhol, ahol alkalom adódott rá, tanúskodtak az embereknek (János 4:7–26; 18:20; Cselekedetek 17:17)."

Senki sem prédikált házról házra, a hozott igék szintén nem tudták ezt alátámasztani.

2020. szept. 18. 06:07
 34/34 anonim ***** válasza:
59%

Soha nem tortént házról házra.

Mást nem is irok,mások màr szèpen leirtak mindent...

2020. szept. 18. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!