Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásokat csak a halál...

A vallásokat csak a halál miatt találták ki az emberek, mert nem tudják elfogadni a halált, mert félnek tőle? Ahogy a Kereszténységet is?

Figyelt kérdés

2020. aug. 27. 17:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Amikor apukám meghalt, én azt tapasztaltam magamon, hogy éppen ellenkezőleg: a racionális énem nem tudta elfogadni, hogy tegnap még itt volt, most pedig csakúgy nincs többé. Olyan érzés volt, mint amikor a bűvész csakúgy hopp, "elvarázsol" valamit, ha valaki teljes mértékben hinni tudna a varázslatban, akkor valami misztikus gondolkozásmóddal ez nem ellenkezne. Eltűnt hát eltűnt, volt, nincs, pont. Éppenséggel hogy a racionális tudatunk ellenkezik ez ellen: nem tudom, hogyan csinálta a bűvész, de az a logikus, hogy átvert valahogy, és ez csakis trükk lehet!

Sokat foglalkozok szellemi dolgokkal, és a vallások megsértésével a halál utáni létezésről. Elvileg ez a misztikus énem az, akinek az elméleted szerint nem kellene elfogadna, hogy valaki egyszer csak hopp, nem létezik, tehát arra következtetnie, hogy biztos valahol máshol van. Valójában a fizikai "földhöz ragadt" gondolkodás követelné magának a logikus és megnyugtató magyarázatot.

2020. aug. 29. 03:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Tévedsz, ez a misztikus éned volt.

A racionális éned elfogadta (volna), de a misztikus éned nem hagyta neki.

2020. aug. 29. 12:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, neked mi a "földhöz ragadt",de a "logikus és megnyugtató magyarázatot" a tudomány adja. Ettől a szubjektív én persze nem szereti elfogadni.
2020. aug. 29. 15:57
 14/18 anonim ***** válasza:

13.: A transzcendentális, fizikain túli világnak, a fizikai halál utáni létezésnek a minősége, illetve létezése/nemlétezése a tudomány vizsgálódási területén kívülre esik. Így aztán a tudomány nem hogy megnyugtató, hanem semmilyen magyarázatot nem ad rá.

A tudomány ugyanis nem materialista, vagy ateista, vagy bármilyen-ista. Amit nem tud bizonyítani, vagy cáfolni, abban nem foglal állást, és nem tör pálcát izmusok felett. (Azt csak az ateisták szeretnék hinni, hogy a vallás és a tudomány valamiféle ellentétek.)

2020. aug. 29. 18:00
 15/18 anonim ***** válasza:

A hit és a tudás 100%-ig ellentétes módszer.

A vallás és a tudomány akkor békíthető össze, ha mindkettő véges, és békén hagyják egymást.

2020. aug. 29. 18:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha szeretnéd megismerni a kereszténység eredetét, történelmét, akkor javaslom, olvasd el ezt a három kötetet:

1) [link] Hangoskönyv formátumban itt található: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDqR9lo2B2yjcnqBi4MjX..

2) [link] Hangoskönyv formátumban itt található: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDqR9lo2B2yiSEfBsbjkF..

3) [link] Hangoskönyv formátumban itt található: youtube.com/playlist?list=PLDqR9lo2B2yjCPAsum32SLY8Fmceri_Ak

2020. aug. 29. 18:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Tizenötös hozzászóló, ha érdeklődsz a Biblia és a tudomány kapcsolat iránt, elolvashatod ezt a szövegrészt:

[link]

2020. aug. 29. 18:34
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez egy fiatalföldes, 6 napos teremtésről szól.

Nem igazán lehet komolyan venni.

2020. aug. 29. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!