Vallásos szemszögéből sértő az, amitt mondot Richard Dawkins annak a mormon hívőnek?
A mormonok könyve olyan kamu, hogy a Illiasz ahoz képest történelem....
Egyszer be akartak fűzni a mormonok, meg is van a bibliájuk, a felét olvastam csak el, de izléstelen az egész könyv.
A bibliát is olvastam, az stilisztikailag legalább rendben volt. Egy remek kis vallásmitológia (hozzáteszem nem hiába két fő részre tagolható, a két rész merőben más világképet, és értékrendet tükröz).
Számomra az volt a megdöbbentő, hogy mennyire nyílvánvalóan kamu a mormonok könyve.
Van egy rész a szauszparkban a mormonokról, teljesen olyan mindtha egy túlzó paródia lenne.... ...de nem az. Pont olyan szégyenteljesen nyílvánvaló kamu, mint ahogy ott bemutatták.
Én nem olvastam a mormon könyvét, de akkor az alapján, amit mondtál, nem véletlen, hogy Dawkins ennyire kiosztotta azt a könyvet, és azon keresztül a mormon vallást.
Teljesen én se de korábban olvastam belőle részleteket. Elképesztő sületlenségek vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!