Vallásosak! Miket lehet köszöni amit a tudomány megtudott csinálni, de a vallás soha nem?
*Eléggé elkorcsosult értékrendszered lehet.
Pontosan.
Lehet számodra elképzelhetetlen, de a kettő ilyen módon nem függ össze. A maghasadás békés felhasználása korábbi ötlet, mint az atombomba.
"de a tudomány állandóan csak segíti"
Ezt nem te írtad a kérdésben? Rámutattam, hogy ez egy hazug állítás.
Érdekes, itt már ezt finomítod:
"Nem a tudomány tehet arról, hogy az ember hogyan viselkedik."
Most már csak arra lennék kíváncsi (mert több időt tökkelütött emberekre nem szánok), hogy a vallás önmagában miként butít. Mivel a tudománynál kelletlenül, de hozzá tetted az emberi tényezőt is. A vallás miként butít emberi tényező nélkül?
Nem akartam többet írni, mert idiótákkal felesleges társalogni, ígérem, hogy ez után törlöm a kérdést a megválaszoltak közül, s így nem fogom látni az aktivitást se.
"Komolyan elutasítjátok az evolúciót?! És, hogy az emberek a dínókkal éltek együtt?"
Hol írtam, hogy elutasítom az evolúciót? Pláne hol írtam olyan hülyeséget, hogy a dínók és emberek együtt éltek? Eddig itt ezt egyedül te írtad, látszik, hogy milyen szinten állsz.
"halál után mindenkinek örök alvás lesz"
Normális vagy? Komolyan kérdezem. Az alvás egy biológiai folyamat, egy halott ember nem képes aludni egy másodpercig sem, örökké pláne nem. A halott ember az halott, nem pedig alszik, mint te hiszed naiv, botor módon.
"Komolyan elutasítjátok az evolúciót?! És, hogy az emberek a dínókkal éltek együtt? :DD"
Húha Kérdező, ne akard, hogy a te tudásszinted alapján ítéljék meg az ateistákat.. :D
A kereszténység sehol nem utasítja el sem az evolúciót, sem a dínókat. Igazából hitünk szempontjából halál mindegy, hogy volt-e evolúció vagy voltak-e dínók. Mert nem ezekre keresi sem a kereszténység, sem más vallás a válaszokat.
A természettudomány (mert gondolom a természettudományokra gondolsz, bár halkan jegyzem meg, más tudományok is léteznek) és vallás nem egymás ellentétei, már csak azért sem, mert egész más a vizsgálódásuk tárgya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!