Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia szerint az angyalok...

Demion kérdése:

A Biblia szerint az angyalok Isten segítői. De egy "mindenható" Istennek miért van szüksége segítőkre?

Figyelt kérdés

2020. aug. 9. 15:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ne viccelj! A főparancsnok semmit se csinál. A hatalom abszolút csúcsát képviselő mindenható nem csinálhat semmit. Miér kéne a mindenhatónak bármit is csinálnia?
2020. aug. 10. 19:34
 22/24 szp72 ***** válasza:
38%

Alapvetően Istennek természetesen nincs szüksége semmilyen segítőre, nem ezért teremtette az angyalokat. Isten pusztán szeretetből és jóságában osztotta meg a hatalmát szellemi teremtményeivel, hogy ők is uralkodjanak és szabad akaratukból szolgáljanak a náluk is alacsonyabb anyagi-emberi világ felé.

Tehát Isten akarata az volt, hogy ne pusztán csak az ő jósága, hanem a teremtményei jósága és egyben szabadsága is szolgálja az emberek üdvösségét. A szeretet olyan, hogy megbízik és megoszt, ezért teremtett Isten angyalokat.

2020. aug. 11. 12:38
 23/24 anonim ***** válasza:

Én álláspontom:

Isten LÉTEZIK, és angyalok is vannak, akik az Ő segítői.

De:

HIHETETLEN, hogy mennyire rávilágít arra ez a kérdés, hogy milyen mértékben képes az embereket megosztani adott téma. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, de, hogy 1-2 válasz kivételével az összes gyermeteg módon lepontozva, esélyt sem adva a másik véleményének, csak azt bizonygatva, ami szerintem igaz.

Ez tökéletes példéja annak, hogy mennyire öncentrikus, és nem elfogadó a világ sok-sok témát tekintve.

De legyen teljesen mindegy, hogy hiszel-e vagy sem, mindegy, hogy ateista vagy hívő testvérem vagy. Én katolikus vagyok.

Viszont hittől eltekintve szívleld meg Krisztus 2. főparancsát: "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!"

Ha hívő testvérem vagy, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. Nem lenne jobb a világ, ha legalább ezen az egy apró mondaton elmélázna mindenki legalább egyszer az életben?

Lehet egész nyugodtan lepontozni, nem fog meglepetésként érni.

2020. aug. 12. 20:12
 24/24 anonim ***** válasza:
0%

#22: Az angyalok azért jártak a földre, hogy a náluk alacsonyabbrendű emberi fajjal fajtalankodjanak, gyerekeket csináltak nekik, akikből óriások lettek, és a többi. Ez egál azzal, amikor valaki a kecskével csinálja. Tiszta zoofília; milyen jó, hogy az erkölcs alfájának és omegájának kikiáltott bibliában még erre is akad példa, ráadásul ez úgy van beállítva, mintha valami csodálatosan szentséges dolog lenne, nem pedig egy beteges perverzió.

Hajrá, angyalkáim!

2020. aug. 16. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!