Magyarországon is van Jehova Tanui egyház áldozatainak emléknapja? Hol és mikor szokták tartani?
Léteznek vérpótlók, amik ugyanolyan jók. Az más, hogy többezer euróba fájhat a kórháznak egyetlen fiola, és olcsóbb a vér nekik. De a vérrel számos betegség is lehet következményként, vagy egyéb rendellenesség. Van erre példa bőven. Sajnos ilyen hanyag az egészségügyi rendszer.
Mit eröltetnek rá a gyerekekre? A karácsony pogány ünnep, Jézus nem adta parancsba a megünneplését. Ilyen alkalmakból nem is adunk ajándékot. Az én gyerekeim rendazeresen kaptak ajándékot, egy jó jegyért, ügyesen végzett házi munkáért, jó magatartásért. Az ajándékozás nem ünnephez kötött. A gyerekeimnek soha semmilyen hiányuk nem volt ilyen téren és sose érezték és nem is érzik magukat rossz helyzetben.
Nem zaklatunk senkit. Ha akarja meghallgatja amit mondunk, ha nem akkor nem. Ha megkérnek, hogy ne keressük fel őket többet, felírjuk a címét és többet nem látogatjuk meg. Nem téríteni akarunk. Én pl egy ateistából hívő baptistát "csináltam" ha szabad ezt így kifejezni. Prédikáltam neki, meggyőztem arról, hogy létezik Isten és elkezdte keresni Istent. Ő a Baptista Egyházban kapta meg. És ennek ugyanúgy örvendek, mintha csak tanúnak keresztelkedett volna meg. Ami meked hülyeség az másnak hit. Miért vagy ilyen ellenséges? Miért minősíted mások hitét?
Senki nem kórház ellenes. Én magam orvos vagyok pl.
Senkit nem térítünk. Sokan nem hallottak Istenről, vagy nem ismerik a tanúkat. Így nincs hogy megkeresse sem. Ha megnyílik egy étterem a város másik végében, honnan tudod meg, hogy létezik? Valaki felhívja rá a figyelmed. Ha akar, meglátogatja, ha nem akarja akkor nem.
A gyermekeim nagyon jól tudják milyen a másik oldal. Az iskolában katolikusokkal, unitáriusokkal, reformátusokkal jártak egy osztályba. A jó jegyért én sem azért azért adtam, ha rajzból kapott. Ha jó volt az átlaga vagy olyan tantárgyból teljesített erőn felül, amit amúgy nem értett, megjutalmaztam, ezzel is ösztönözve. A tanulás pedig önmagáért van. A fiam ma jogot tanul, a lánoym építészmérnök szeretne lenni.
Miért lenne minden más? De egyáltalán miért lenne jó, ha olyan lenne mint a juhok, mint egy klón, hogy mindenben ugynaolyna legyen😂, vagy ja, hogy most ez a trend, hogy légy a nyáj tagja. A mádságot nehéz ma elfogadni, gondolom... Ez a hozzáállás szánalmas...
A születésnap, karácsony, stb pogány szokások, nem adott rájuk utasítást Jézus. Én anélkül is teljesen normális életet élnek. Ne mondd, hogy te nem nőttél volna fel, ha nem lett volna karácsonyfátok a nappaliban?
A gyerekeimnek igenis engedtem hogy azt higgyenek és úgy ahogy ők akarnak. Az iskolában mindketten református hittanra jártak, sosem tiltottam más gyerekektől őket. A lányom egy időben szinte ateista volt, amiért nem ítéltük el. Mi ugyanúgy éltük az életünket. Aztán egy időben eldöntötte, hogy újból elkezd tanulmányozni. Sosem keresztelkedett meg, lehet nem is fog soha. De rendszeresen eljár az összejövetelekre, hisz Jehovában. Onnantól az ő dolga, mit kezd a hitével
---A születésnap, karácsony, stb pogány szokások, nem adott rájuk utasítást Jézus.---
de nem is tiltotta meg! nálatok a megemlékezést ki találta ki? emberi szabályokat és törvényeket hoztok őrtornyon belül. rommboló lehet egy kisgyermek életében nem tartani karácsonyt,vagy születésnapot,lélekromboló,felnőtkorára lesz belőle egy lelkibeteg ember.
---nem adott rájuk utasítást Jézus---
a vérátömlesztés elutasitására és sok mindenre sem. a továbbiak a torony parancsolatai.
57
Senki nem ítél el senkit. Csupán hiszünk valamiben. A reformátud sosem fogja azt mondani, hogy a katolikusnak van igaza.
Semmit nem tagadunk meg. Egyszerűen van egy hitünk. Senkit nem nyomtunk el. Egy gyermeket sem. És "tudatlanokat" sem. Nagyon szeretsz gyűlölni ahogy látom
58.
Nem is kellett megtiltsa. Emberek által kitalált ünnep, pogány eredetű. A Biblia tisztán leírja, hogy Jézus a halálának évfordulójára való megemlékezést adta utasításul. "Emlékezzetek meg erről".
Na ne mond, hogy romboló, ha a gyermek nem lesz bálványimádó avgy nem hisz egy pogány ünnepben. Ez nevetséges. Senkit nem ismerek, aki "lelkibeteg" lett volna. Nagyon dramatizálod a dolgot, láthatóan erősen túlzol. A gyermekben milyen kárt okozna ha nem lesz vásári majom? Ha nem vigyorog a pogány ünnepekkor. Ez miben határona meg egy gyereket? Vagy a fejlődését? Gondolkozz már...
A Biblia pedig a vért szentnek írja le, hisz az az élet. Az élet szentségét senki nem veheti magához
---Nagyon szeretsz gyűlölni ahogy látom---
ezt megfigyeltem a jehovistáknál aki szembeszáll a tanaitokkal gyülöl,na ilyen fogalom zavarokban szenvedtek,ezért is nem vagytok képessek értelmezni a bibliát.
---A Biblia tisztán leírja, hogy Jézus a halálának évfordulójára való megemlékezést adta utasításul. "Emlékezzetek meg erről".---
a karácsony az mégis mi hannuka? meghitt megemlékezés nem?
---Senkit nem ismerek, aki "lelkibeteg" lett volna---
mert nem akarsz,szerinted a ti emberi kiokoskodásotoknak hány áldozata lehet akik meghaltak az életmentő vérátömlesztés elutasitás miatt? olyan mintha viccelödnél,ez sincs leirva a bibliában ha már annyira a bibliát akarjátok betartani.ti inkább az emberi kitalációk rabjai vagytok és abban hisztek. vér átadásra mégcsak utalás sincs az van hogy sportból élvezetből ne fogyaszd,a ti russeli spekulációtok áldozatai vagytok,de még amikor már meghalt az a pali,még folytatodtak a hamis jóslatok pl 1975-re szerinted ez mennyire hiteltérdemlő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!