Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért bolondul meg sok hívő ?

Baranyi Artur kérdése:

Miért bolondul meg sok hívő ?

Figyelt kérdés
2020. júl. 19. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
?????????????????????????
2020. júl. 19. 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagyok bolond.
2020. júl. 19. 21:53
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Miért bolondul meg sok nemhívő, vagy sok férfi, nő, gyerek, asztalos, tűzoltó, politikus, tanár, makaróni? Miért kell általánosítani hívőkre, most nem értem milyen megbolondulásról beszélsz, de sztem az bárkivel megeshet. Veled is kérdező. XDDDD
2020. júl. 19. 22:04
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Aki hajlamos ilyesmire, annál teljesen mindegy, hogy hívő vagy éppen harcos ateista. Egyszerűen ilyen a jelleme, nincs összefüggésben a hittel.
2020. júl. 19. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Nietzsche is megbolondult, pedig őt nem igazán lehet hívőnek mondani... :))
2020. júl. 20. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
69%

Előfordulhat, hogy nem tudja ésszerűen kezelni és helyén tartani, a hitét.

Talán azért, mert nem tanitották meg arra, hogy mit jelent keresztény életet élni fanatizmus nélkül. Elképzelte, hogy személy szerint mit tegyen a hitével, és nem lát semmit ami ezen kivül van csak ezt. Aztán annyira elkezd mélyen ragaszkodni a rosszul kezelt életéhez, hogy már már az őrületbe kerget vele másokat is, sőt még előfordulhat, hogy ennek hatására rosszat tesz, a legrosszabb esetben még gyilkolhat is.

Ahogy olvastuk, és láttuk is némely esetekben.

2020. júl. 20. 09:23
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó én még ilyenről nem hallottam, olyat láttam, hogy már azelőtt az volt és utána is sokat küzdött vele. De a hívők is emberek ugye, ugyanúgy vannak megrögződéseik mint a nemhívőknek, van pl aki a munkába betegedett bele mert belenevelték fiatalon, hogy aki nem dolgozik nem ér semmit, ezért ezzel a hozzáállással áll hozzá a valláshoz is,hogy ha nem csinálod rendesen akkor nem ér semmit. Való életből hoztam példát, de ezen kívül mást nemigen tapasztaltam nálluk.
2020. júl. 20. 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Hit gyülekezete,mi?
2020. júl. 20. 14:21
 9/10 Meton ***** válasza:
Mert a hívők kapnak egy hamis hitet, amihez foggal körömmel ragaszkodnak, mert úgy érzik, csak így üdvözülhetnek. Ha kételkedsz a hitükben, azzal bizonytalanná teszed őket, ami mondjuk elég nagy bunkóság. Mindig tiszteletben kell tartani mások hitét.
2020. júl. 24. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az alzheimerre gondol vagy a demenciára. Én is sok ilyen esetet hallok mostanában, de az pusztítja a nem hívőket is, sajnos. Fejtsetek sok keresztrejtvényt!
2020. júl. 28. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!