Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten fia, mint Jézus Krisztus...

Isten fia, mint Jézus Krisztus Aki talán létezett. Szerintetek ha visszamennék a múltba és levideóznám Jézust bizonyíték miatt, és meg is mutatnám a nyilvánosság előtt, akkor Isten és Jézus mit szólnának? Mi véleményed?

Figyelt kérdés

2020. jún. 29. 19:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Takarózzatok csak meneküljetek csak a hit elől,találjatok igazolásokat, egyikötök nyálasnak nevezi a keresztény szeretetet, a másik Jézust gúnyolja, míg te a jószándékú csalás kritikáját nem kiegészítésnek, hanem máris meg nem történtnek nyilvánítod.
2020. szept. 28. 21:55
 22/28 anonim ***** válasza:

Kedves Konstant, hiszen azt sem tudod rólam, hívő vagy ateista vagyok-e.

A tényekkel nem nagyon lehet vitatkozni. Főleg, ha maga az egyház vizsgálta ki és találta "problémásnak" a "bizonyítékokat".

A csalás még csalás csak mert jószándékú. Kiegészítésnek végképp nem mondanám. Bár szerintem csak mert kiderült ez a csalás, senki nem fogja elhagyni a vallását. Szerintem a te hited megerősítéséhez sem kellenek ilyen hazugságok.

Ha a kereszténység történelmén végigtekintesz, szigorúan történész vagy bibliakutató szemmel, láthatod, hogy mindig is sokan voltak, akik efféle hazugságokkal nyertek népszerűséget. Ezeket jó lehántani a valóban megtörtént eseményekről, nincs ebben semmi szégyellnivaló.

2020. szept. 28. 22:13
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Emmerich nem hazudott, nem csalt. Az egyház kiszedegette Brentáno JOSZÁNDÉKÚ csalásokait és kiadta könyv formájában Emmerich látomásait.

Ez is tény evvel sem lehet vitatkozni.

(A történészek pedig sokszor ferditenek a világnézetük szelektívvé teszi nézőpontjukat.)

2020. szept. 29. 10:19
 24/28 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, az idézett link szerint nekem úgy tűnik, az egész a kukába került:

"It is absolutely not certain that she ever wrote this. There is a serious problem of authenticity". According to Gumpel, the writings attributed to Emmerich were "absolutely discarded" by the Vatican as part of her beatification process.

Ez szöges ellentétben van azzal, amit írtál.

2020. szept. 29. 23:02
 25/28 anonim ***** válasza:
46%

Ha utána néztél volna Péter Grumpelnak, akkor láthattad volna, hogy az ő zsidó származása miatt árnyék borul mindazokra a véleményformálására ami kapcsolatba hozható zsidógyűlölettel vagy holokauszttal. XII. PIUSZ BOLDOGGÁ avatását sajnálatosnak nevezte, és Emmerichet is leszólta, mert Emmerich (.......

-hoz) hasonlította a zsidókat.

2020. szept. 29. 23:47
 26/28 anonim ***** válasza:

Az én episztemologiám nem hitre épül, hanem bizonyított tényekre. Ebben a világnézetben nincs jelentősége, hogy egy konkrét kijelentést milyen nemű, rasszú, származású vagy vallású ember tesz. Csak az számít, hogy a kijelentése bizonyítható-e vagy sem.

Anna Katerinához hasonló emberből rengeteg volt a történelem során, az őt kihasználókból és naggyá tevőkből is. Valamiért egyik sem vált bizonyítottá. Tiszta szívvel javaslom elolvasásra Ráth-Végh István témábavágó könyveit, hihetetlenül szórakoztatók és mellette sokat tanulni belőlük.

Akkoriban elegendő volt hinni abban, ami amúgy is egybevágott az emberek vallásával. Ma már okosabbak vagyunk, valódi bizonyítékot igényel egy-egy ilyen állítás igazolása.

2020. szept. 30. 07:41
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Egy álom, hogyan bizonyítható? Emmerich esete álmok elbeszéléseiről szól. Akkor álmok sincsenek, mert nem bizonyított. Brávó.
2020. szept. 30. 16:44
 28/28 anonim válasza:
Mennyi időd van lol
2023. jan. 31. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!