Kicsoda Mihály Arkangyal?
Oltalmaz minket a Sátán gonosz kísértései ellen. Quis ut Deus?
Mindig látja az Úr arcát, Isten szent angyala.
Sokszor beszélgettem vele imában. Bátran kérd a segítségét az élet küzdelmeiben.
Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt.
Jelenések 12,7
Az igazság és a szeretet Istenének oldalán áll.
Szia,
Érdekes ez a kérdés. Az "arkangyal" egy görög kifejezés, és ha az "ark" előtagot nézzük, akkor azt találjuk, hogy az arch- előtag jelentése első, fejedelem, fő, vezető.
Különböző igeversek egybevetéséből kitűnik, hogy "Mihály" azonos Jézus Krisztussal. Dániel könyve szerint Mihály az Isten népének fejedelme. (Dán. 10,21.) Ez a fejedelem azonban maga is Isten. (Józs. 5,13-15.) Júdás apostol pedig "arkangyalnak" mondja Mihályt. (Júd. 9.) Pál apostol viszont arról beszél, hogy Jézus visszajövetelekor az igazak feltámadása "arkangyal szózatára" történik. (I.Thess. 4,16.) Jézus pedig azt mondja el, hogy a halottak az Ő szavára, az "ember Fiának" szavára támadnak majd fel. (Ján. 5,28.)
Jézus Krisztus a történelem folyamán mindig akkor lépett fel "Mihály"-ként, amikor Isten és az Ő népe oldalán a gonoszság erőivel szemben küzdelembe indult. A perzsa uralkodóval szemben azért, hogy az Ő népét bocsássa el, és engedélyezze Jeruzsálem és a templom felépítését. (Dán. 10,13.) Mózes sírja felett Sátánnal szemben. (Júd. 9.) A végső időben, amikor Isten népét megszabadítja a bűn világából. (Dán. 12,1.)
Üdv. Péter
Kedves Kérdező,
Ha megnézed a válaszokat én voltam az egyetlen aki eleget tett a kérésednek és "az érveket versekkel alátámasztva" írta.
Sajnálom, hogy "vad gondolatnak" titulálod ezt az érvelést a versekkel alátámasztva, mert én nem viccnek szántam, és komolyan írtam amit írtam.
Jómagam teológiát végeztem és sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel.
Hálás lennék, ha kikeresnéd ezeket a bibliai igéket, végigolvasnád, átgondolnád, és utána megvitatnánk a kérdést.
üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!