Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hiteles az Őrtorony vallás?...

Hiteles az Őrtorony vallás? igazságot tanitanak vagy csak a saját okoskodásukat terjesztik?

Figyelt kérdés
2020. máj. 20. 08:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
11%

"Ezt honnan tetszik venni??"

Egy Teológiát végzett személy mondta, aki nem ért egyet ezzel. Amint láthatjuk, egy "valláson" belül, számtalan teológiai szabály és értelmezés van, és nem egységesek, nem egyeznek egymással. Még is mindegyiket elfogadják igazságnak, amiből pedig csak egy lehetne. Azt állitják, hogy Jézus "egyházat" alapitott, pedig nem ez történt.

Jézus a már létező imádati elrendezést állitotta helyre. Erre azért volt szükség, mert a megváltás után az újszövettség lép életbe, de nem új vallás létrehozásával. Számtalan dolog maradt minden úgy, ahogy az Izraeliták imádatának alapja volt, csak néhány érvénytelenné vált törvény, és áldozat szünt meg, illetve változott, a megváltás miatt.

2020. máj. 21. 00:02
 22/32 anonim ***** válasza:
94%

"Azt állitják, hogy Jézus "egyházat" alapitott, pedig nem ez történt."

Nem, ezt nem mások állítják, ezt maga Jézus állította, amikor Péterrel beszélt. Javaslom, hogy úgy egyszer, az őrtorony nélkül olvasd el a Szentírást, valami normális fordításban.

2020. máj. 21. 00:04
 23/32 anonim ***** válasza:
13%
Az egyház kifejezés, egy egységes imádati helyre utal, mint amilyen a “jeruzsálemi” templom volt. Isten népének, itt volt az imádati helyük központja. Nem vallások sokféleségében létezett, nem voltak “irányzatok” ezen belül. Jézus az egyház kifejezés alatt, a tiszta egységes Istennek járó imádatot értette, az Atyja elvárásaival összhangban. Ezt ki is fejtette a szamáriai asszonynak. Jézus elmondta, hogy sem a szamáriak elképzelése, sem a Zsidók elképzelése nem egyezik az Atyja szándékával, a “vallást” illetően. Jézus az egyház építést illetően, egy helyre állított imádatra utalt, ami nem egyezett az akkor élt emberek elképzelésével. Ez sokaknak elfogadhatatlan volt, és Jézust részben ezért is bántották. Az évszázadokon át kialakult tanításoknak, Rabbik elgondolásának áldozatai voltak, nem akartak, vagy nem mertek kiszállni. Már megszokták.
2020. máj. 21. 00:23
 24/32 anonim ***** válasza:
16%
A Péterrel való beszélgetés, nem Egy új vallás alapításáról szól. az alapszeglet nem Péter hanem Jézus, és arra utal, hogy a messiás által Isten ígérete válik valóra, amit évezredek óta vártak az emberek. Mégpedig az Ádám miatt elvesztett lehetőség újra elérhető legyen. Istennek nem változott a szándéka, az embereket nem viszi az égbe. Azt fogja megvalósítani, amiért a Földet megteremtette, és amit az emberekkel kapcsolatban szeretne. Egy egészséges, boldog emberi társadalmat ebben a létformában.
2020. máj. 21. 00:39
 25/32 anonim ***** válasza:
68%

" nem a hitet terjeszti,"

A hitet nem terjeszteni kell, hanem kialakitani, és táplálni.Senki nem születik "hittel". A hit az ismeret által kezd kialakulni, és minnél jobban megismeri az élet Alkotóját és a szándékát, a hite ez által erősődik. Ha nem győződik meg valaki arról hogy amit hallott igaz, és valós, annak nem lesz hite, akárhogy terjesztik.

Jézus nem hitet terjesztett, hanem Isten szándékának a megvalósulását mondta el. Ez pedig az Ő megváltói szerepének az elvégzése által fog megvalósulni.

2020. máj. 21. 00:48
 26/32 anonim ***** válasza:
29%

"csak a jehovisták gondolják tévesen hogy csak ők az egy igaz vallás". 😂😁

Beszéltél te Hit gyülissel? Akkor nem mondanád ezt. Sőt! Katolikus szájából is hallottam, hogy ez az egy igaz vallás.

Teljesen felesleges dolgokkal foglalkozol.

2020. máj. 21. 07:01
 27/32 anonim ***** válasza:
5%
Minden vallás kamu.Kivétel nélkül.
2020. máj. 21. 08:50
 28/32 anonim válasza:
25%
Jehiva tanui, kisegyház, szekta, new age. Igen erőszakosan, agymosottan térítenek a hívei, engen ez zavar. Illetve/általában a témában a tudásuk hiányos, mivel nem évekig tanutak teológiát, csak hívek akiket kizavartak toborozni. Csengetgetnek, leszólítanak. Nekem sokkal szimpatikusabbak a történelmi nagyegyházak, de valószínű van akinek ez jön be. Általában a ezek a szakták/new age egyházak, az egyszerűbb emberek számára fogyasztható bibliamagyarázatokkal szereznek híveket.
2020. máj. 21. 08:57
 29/32 anonim ***** válasza:
16%
Többször találkoztam jehovákkal. Sosem tapasztaltam erőszakos térítési vágyat tőlük. Sőt, semmilyent. Az, hogy szerinted mi az agymosás, lényegtelen. Minden vallás a saját hitét, ebbéli meggyőződését hirdeti. Ahány egyház, esetleg pap, annyi magyarázata lehet a bibliának is. (Én inkább egy másik "könyvet" tekintek irányadónak. ) Akinek tetszik, követő lesz. Akinek nem tetszik, az meg fogadja el a más választását (persze ez oda-vissza érvényes). Jómagam a buddhizmus követőjének tartom magam (mindemellett a Beszélgetések Istennel című könyvet tudom elfogadni mint "biblia"). Testvérem Hites. Óriási viták tudnának kerekedni, ha meg merném kérdőjelezni az egyháza által hirdetett tanokat. Ezért okosan kerülöm a témát és tiszteletben tartom a választását. Bizonyos helyzetekben jobb, ha mindenki a saját dolgával foglalkozik.
2020. máj. 21. 14:05
 30/32 anonim ***** válasza:
8%
A válaszokat olvasva, arra jutottam, hogy itt azt szeretnék elérni némelyek, hogy csak egy bizonyos réteg, vagy valláshoz tartozó tartózkodjon. A többieket vagy megálázó közösséget befeketitő szavakkal illetik, vagy összebeszélnek, és százalékarányt drasztikusan csökkentő módszert alkalmaznak. Valamelyik nap, Péter Adventista válaszát olvastam, amivel egyetértettem. Elfogadhatatlannak itélték. Jó lehet a személyének irt válaszban nem találtam olyan szavakat, mint a Tanúik, vagy hiteseknek szólókban. elképesztő.
2020. máj. 21. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!