Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Nem megalázó és...

Keresztények! Nem megalázó és degradáló számotokra magatokat Isten szolgájának hívni?

Figyelt kérdés
Én még a munkáltatómnak se vagyok a szolgája, meg kiskoromban se voltam a szüleimnek, nemhogy Istennek, aki talán létezik, talán nem. Tegyük fel, hogy igen. Akkor se tekintsen már rám egy szolgaként... Meg magatokat se alázzátok már ilyen szavakkal. Önálló, független, egyenértékű ember vagy mindenkivel. Lehet, hogy Isten tud világot teremteni, de csak te tudsz két lábbal a Földön élni ;)
2020. ápr. 26. 20:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
Nem hívom így magam és nem is gondolok így magamra, na meg alaposan megnézem azt az Istent ami hitre akar téríteni. Nehogy rossz istenre tegyek.
2020. ápr. 26. 22:21
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem inkább hivalkodó, mint megalázó, nem is hívom így magam.
2020. ápr. 26. 23:43
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Az ember nem tud vezetés nélkül élni a társadalomban.

Isten úgy rendezte, hogy az Ő vezetése alatt éljünk.

Ezért az a kifejezés, hogy "Őt szolgálod", nem megalázó, mert nem egyenlő azzal az értelmezéssel amit sokan értenek a "szolgálat" alatt.

Gondolj bele, ha valaki bűnt követ el, azt hivjuk, hogy a "bűn szolgája".De hogy lehet valaki egy fogalom szolgája?

A válasz egyszerű. Amit teszel, vagy gondolsz, annak a célnak élsz, az életeddel azt a célt "szolgálod", amit, és ahogyan élsz.

Ugyan igy ha Isten céljaival összhangban élünk, akkor annak a célnak szolgálunk, vagy is élünk.

Az élet az egy szolgálat. Nem a semmiért élsz, céltalanul. De nem mindegy milyen célnak élsz, vagy "szolgálsz"

2020. ápr. 26. 23:47
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

"Az ember nem tud vezetés nélkül élni a társadalomban."

saját nevedben beszélj

2020. ápr. 27. 01:01
 15/21 anonim ***** válasza:
83%
A Jehovák szoktak magukról rabszolgaként beszélni.
2020. ápr. 27. 01:07
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha Tudsz vezetés nélkül élni, miért nem élsz anélkül?

Hiszen alárendeled magad az emberi kormányzatoknak, illetve bizonyos szabályoknak.

Olyan nincs hogy vezetés nélkül élsz....Bizony.

Gyermekként a szüleid vezetése alatt éltél, felnöttként pedig több "vezetőnek is" a vezetése alatt állsz. Pl a Munkahelyeden, vagy az iskolában. Nem tehetsz azt amit Te akarsz, alkalmazkodnod kell.

2020. ápr. 27. 02:44
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

"Keresztények! Nem megalázó és degradáló számotokra magatokat Isten szolgájának hívni?"

Nem. Inkább szolgálom Istent, mint magamat. Sokkal jobban járok. így tulajdonképpen magamat szolgálom, azaz a legjobbat teszem magammal.

Amúgy a Biblia Isten gyermekeinek hív minket, felülről születetteknek, ellentétben veletek, evilági halottakkal. Nem degradáló evilági halottnak lenni? Természetesen ez nem testi, hanem szellemi kérdés.

" Önálló, független, egyenértékű ember vagy mindenkivel."

Ez nem zárja ki, h Isten "szolgája" legyek. Szerintem neked fogalmad sincs, h mit jelent Isten szolgájának lenni. Nem nézted meg a bibliában és nem kérdeztél róla minket, ami ugyebár alapvető logikai hiba

2020. ápr. 27. 09:14
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

"Már nem mondalak benneteket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondtalak titeket, mert mindent, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Arra rendeltelek benneteket, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon." (Jn 15, 15-16)

Egyébként nincs gond azzal, sőt helyes, ha Istent - aki bár a barátságába fogadott - nem haverként kezelem. Minőségbeli különbség van az Örök Isten és a teremtmény között. De valóban, sokszor ez a szolgának való megnevezés pont, hogy hivalkodó, főleg, ha olyan használja magára, aki elég messze van Krisztustól, de mintegy kisajátítja magának, hogy ő aztán "Isten szolgája".

2020. ápr. 27. 11:31
 19/21 munyamunya ***** válasza:

"Én is világot hódítani jöttem,

s magamat meg nem hódíthatom,

csak ostromolhatom nehéz kövekkel,

vagy ámíthatom és becsaphatom.

Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség."

Weöres Sándor: Rongyszőnyeg részlet

2020. ápr. 27. 13:15
 20/21 anonim ***** válasza:
30%

Egyáltalán nem degradáló, hiszen nem rabszolga értelemben használom ezt a szót, hanem ahogyan "haggy" írta:

"A válasz egyszerű. Amit teszel, vagy gondolsz, annak a célnak élsz, az életeddel azt a célt "szolgálod", amit, és ahogyan élsz."

2020. máj. 1. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!