Ha isten netán tényleg létezne bár erre egy cseppnyi esély sincs akkor melyik vallás lenne az igazi?
Honnan tudnánk?
Isten ugyan kinyilatkoztathatja az üzenetét, de azt az emberek tarthatják hiteltelennek, vagy kiforgathatják a szavait. Úgyhogy a kinyilatkoztatás sem garancia.
Isten eljöhet ember alakban, és bizonyíthatja, hogy ő Isten, de ezt még a rengeteg sok csoda hatására sem ismerné fel mindenki. Beszélnének róla a tanúk? Nem hinne nekik mindenki. Leírhatnák a tanítást és a csodákat? Lásd az előző pontot a kinyilatkoztatásról.
Vidiripi
"Szimplán az emberek véleményére vagyok kiváncsi hogy ki miért tartja a saját vallását az igazinak"
Jézus miatt tartom igazinak.
5-ös vagyok.
Isten egy utmutatást adott az embereknek.Ebben a könyvben bemutatkozik, elmondja, hogyan hozta létre az életet, miért nem úgy zajlik az élet ahogy kezdetben volt, és hogyan oldja meg azt a problémát.
Más könyv nem erről szól, nem ir Istenről szándékáról, megoldásokról, ezért nem Isten ihletésűek, hanem emberek egyéni vallásainak dolgait tartalmazzák.
Szia,
Az lesz a helyes, ahol nyugalmat talál a lelked és nem aggódsz úgy..
(Én katolikus vagyok, de tisztelem a többi vallást vagy is egyaránt).
Üdv
Ha a vallásra úgy gondolunk , mint ami az ember Istenhez való közeledésének az útja, akkor nyilván az a vallás az igaz vallás, vagyis az az út a helyes út, ami TÉNYLEG Istenhez vezet.Az Apostolok Cselekedeteiben van egy érdekes rész: ,, hogy keressék az Urat , ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák , jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem " (Károli G. féle fordítás).
Ahhoz , hogy megtaláljuk keresni kell. Kell,hogy legyen az emberben egy nyitottság. Ha ez nincs meg , hiába mondasz bármit. Amiről úgy gondolod , hogy sziklaszilárd érv a te esetedben , az is le fog peregni az ilyen emberről , mivel eleve azt feltételezi , hogy Isten létezésének az esélye nulla.Senki nem erőlteti ránk , hogy kinyissuk a szemünket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!