Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Le tudsz beszélni az ateizmusról?

Le tudsz beszélni az ateizmusról?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 11:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
21%
Nem tudlak lebeszélni róla, de nem maradsz az.
2010. júl. 26. 21:29
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudlak....

Mi a különbség az ateista és a hívő között?-az ateista őszintén nem hisz.:-)

2010. júl. 26. 21:43
 13/24 anonim ***** válasza:
57%

Ezek nehéz kérdések, mivel ez érzelmi dolog is. Viszont adok pár linket, amit figyelmedbe ajánlok, hogy elolvasd:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Itt találsz jó érveket.

2010. júl. 27. 00:44
 14/24 anonim ***** válasza:
17%
Azért nem lehet valakit lebeszélni az ateizmusról, mert az ateizmus az lelki betegség! Ebből csak gyógyulni lehet. Az ateista az tudatos tagadó. Vagyis tudja, hogy van Isten, de annyira gyűlöli, hogy mivel nem tud neki ártani, egyszerűen nem vesz tudomást róla! Ezt maga az ateista sem tudja, hogy így történik vele belűről, hisz beteg.
2010. júl. 27. 08:48
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy nem tudlak lebeszélni róla, mint te engem a hitről.
2010. júl. 27. 12:04
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

Aki ateista, annak úgymond van valamije ... agya!

A sok okoska, aki abban hisz, hogy valaki fent az égen meghallgatja őket és majd ők kirántják a sz*rból.

Az emberek régebben találták ki ezeket az ostobaságokat, de a 21. századra is maradtak olyanok, akik képtelenek belátni, hogy a sorsunkat magunk alakítjuk.

Körülbelül istenben hinni annyira hiteles, mint a húsvéti nyusziban.

2010. júl. 27. 19:26
 17/24 anonim ***** válasza:
37%

Na,már megint valaki, aki összetéveszti az intelligenciát az ateizmussal. Nektek valami fogalomzavarotok van? Akkor a sok keresztény orvos, tudós, matematikus, csillagász, pszichológus, író, költő és filozófus mind sötétek és agyatlanok, leszámítva a jó magyar irodistákat,taxisofőröket és fodrászokat, akik mind mind azért nagyon intelligensek, mert nem hisznek Istenben? (Ne érts félre, semmi bajom az egyszeri emberekkel, csak nem szeretem az olyan hozzáállást, hogy Géza a taxisofőr intelligensebb, mint Jung, a pszichológia második atyja, csak mert Géza bá ateista, ez a sötét Jung meg hisz Istenben.....)

Vagy lehet hogy az intelligenciának még sincsen köze a valláshoz,vagy az ateizmushoz, és akkor végre el lehetne vetni ezeket a nevetséges válaszokat.

2010. júl. 27. 20:34
 18/24 anonim ***** válasza:
82%
Szerinted engem érdekel, hogy XY író, filozófus, költő, spanyolviaszprodukáló épp hisz valamiben, amit senki nem tudott se bizonyítani se cáfolni?
2010. júl. 27. 23:25
 19/24 anonim ***** válasza:
95%
Nem az a lényeg, hogy érdekel-e, hanem hogy az intelligenciát ne ez alapján ítéld meg.
2010. júl. 28. 16:01
 20/24 anonim ***** válasza:
6%

Persze hogy le tudlak beszélni!

Szerinted az hogy a Földön az ember él az egy óriási véletlen?Ha Földünk pár km-rel arrébb lenne már nem létezne ember.Szerintem akinek van egy csepp agya az ezt belátja.

Én nem mondom hogy Isten jó,lehet hogy gonosz hiszen hagyja hogy szenvedjünk (például valaki vak).Isten létezik persze egyáltalán nem biztos hogy istennek hívják.Te is egy Isten vagy én is egy Isten vagy ,mindenki az.

ezt jegyezd meg : Ha nem hiszel Istenben és Isten nem létezik akkor nem veszítesz semmit,de ha Isten létezik és te nem hiszel benne akkor MINDENT ELVESZÍTESZ.Szóval szerintem inkább hidd el a létezését járj karácsonykor és húsvétkor templomba ,ha megteheted adakozz a szegény ,éhező embereknek.És h ezt teszed a Mennybe kerülsz és boldog leszel,ha meg ez az égész Isten és a Mennyország nem létezik akkor sem veszítettél semmit,boldog voltál és jó ember!Ezt ne felejtsd el.

Botond 15/f

2011. okt. 8. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!