A jelenések könyve az egy tiszta zagyvaság?
Szerintem azt csak bibliakommentárral együtt érdemes olvasni, ha nem vagy teológus:
Én még csak az Újszövetség elején járok ezzel a kommentárral, de nekem nagyrészt belemagyarázásnak tűnik. Abból a szempontból viszont hasznos, hogy ír az akkori társadalmi, történelmi helyzetről, szokásokról, ezért érthető lesz egy csomó minden, ami addig zagyvaságnak tűnt. Ugyanúgy, ahogy magyarórán megtanulod a költői eszközöket és így jobban megérted a verseket (legalábbis én), a Biblia értelmezéséhez is segít az ilyesmi.
Ez a rész valószínűleg tudatmódosító szerek hatása alatt született.
Létezik ilyen más vallásokban is.
Nem zagyvaság, összhangban a Teljes Biblia többi tartalmával. Nincs benne misztikum, ahogy a Biblia más részei sem misztikusak, Kódolva sincs. Ezeknek meg van a helyes értelmezése, és az Irója sem titkolózik. Mindent tudat azokkal, akiket felhasznál a szándékai megvalósulásában.
János pedig látomást kapott, és nem álomban látta.
A jw.org honlapon bővebben olvashatsz a Biblia tartalmáról, és az abban leirtak értelméről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!