Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon pokol nem lètezik, csak...

Vajon pokol nem lètezik, csak kitalálták John Shelby Spong nyugalmazott episzkopális püspök szerint?

Figyelt kérdés

#pokol #episzkopális
2020. márc. 5. 20:48
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
65%
Nem mindegy egyébként, ha meghalnuk, vagy örökre szenvedünk? Szerintem ugyanaz (csak az utóbbinál éltet a bosszú reménye).
2020. márc. 5. 20:52
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Előbb utána kellene nézni hogyan is értelmezik ezt a poklot.
2020. márc. 5. 21:00
 3/26 A kérdező kommentje:

2.Szerinted,hogy kell èrtelmezni?

Tüzeshely vagy sirgödör?

2020. márc. 5. 21:14
 4/26 anonim ***** válasza:
0%

Előbb érdemes lenne tisztázni, hogy pl. a mennyország létezik?

Bár a pokol tényleg kevésbé valószínű a kettő közül.

2020. márc. 5. 21:42
 5/26 anonim ***** válasza:
Ahogy én gondolom, az nem lehet egy hely, de még csak halál utáni büntetés, szenvedés sem. Úgy tudom ez a kénköves tüzes dolog idő közben keletkezett. Mindig voltak helyek ahova a halottakat képzelték, de a keresztényeknél inkább csak elkárhozás van. Elkárhozott lelkek. Ez nekem a teljes megsemmisülést jelenti. Amivel az lehet a gond, hogy nem sikerül visszatérni oda ahonnan jöttünk. Veszteség. Én a poklot inkább olyasminek látom amit még életünkben járhatunk meg ha nagyon eltávolodunk Istentől. Mondják is, hogy mélyre lehet kerülni, el is hiszem, nekem elég volt pillanatokig megélnem, hogy tudjam az aki ott van annak az maga a pokol. De a halál ebből is megváltás szerintem, szóval utána nincs örök szenvedés. Sajnos nekem mindig a Tom és Jerry jut eszembe a vasvillás ördög kutyával, és emiatt nem tudom komolyan venni a bugyros pokol gondolatát. :) Viszont van valami rész a Bibliában ahol valaki kéri Istent had mesélhesse el másoknak milyen rossz a pokol, sosem emlékszem milyen sztori az, de furcsa volt. Lényeg, hogy nem csak a püspök szerint nincs ilyen örök kínzóhelyes pokol, de az egyház sem bizonygatott ilyesféléket. Jézus is "alászált a poklokra" ez is annyit jelentett, hogy meg volt halva teljesen. Semmi vasvilla, meg forró katlanok.
2020. márc. 5. 22:15
 6/26 A kérdező kommentje:
5.Ha a pokol állitásod szerint a bünösök helye,akkor Jèzus büntelen ès tökèletes,mit keresett volna a bünösök helyèn?
2020. márc. 5. 22:47
 7/26 anonim ***** válasza:

Sehol nem állítottam hogy a pokol a bűnösök helye. Te hol olvastad ezt?

Leírtam hogy szerintem nem is hely. Azt is hogy szerintem nem is egy halál utáni öröklét állapot.

Leírtam hogy Jézusnál is annyit jelentett ez a szöveg, hogy meghalt, megszűnt egészen minden formájában.

A bűnösök elkárhoznak, erről is leírtam mit jelent.

Nehéz úgy válaszolni, hogy téged nem is érdekel mit írtam valójában. De leírom harmadszorra is, a pokol nem egy hely ahova a bűnösök kerülnek haláluk után. Szerintem. És nem csak szerintem (szintén kifejtettem már).

2020. márc. 5. 23:22
 8/26 Maria del ore ***** válasza:
23%

A Pokol kifejezésnek a Biblia szerint két értelmezése van.

Az egyikből van feltámadás, a másikból nincs.

Amelyiket a tűz kifejezésel jelőlik, az a feltámadás lehetősége nélküli halál, mert a tűz, a teljes megsemmisülést jelképezi.

Isten soha semmilyen élőlényt nem kinoz, sem tűzben, sem más formában, mert Ő az élők Istene, és nem leli örömét még a halálban sem. Jól lehet ez egy büntetése az életre méltatlanoknak.

A Tűz egyébként is fizikai fájdalmat okoz, és egy nem fizikai testű élőnek nem lehet fizikai fájdalmat okozni.

ezért is hatalmas Isten telen vád ez az életünk Forrása, Isten ellen. Sokan pedig harcolnak is azért, hogy ez igy van, vagy Isten ilyet tesz.

A Biblia az igazság, Jézus szavai alapján, ezért, hogy ki mit mond az egy dolog. Ha a Biblia egésze ellentmond valaminek, akkor az ember az aki rosszul értelmez.

2020. márc. 6. 00:10
 9/26 anonim ***** válasza:
Mi honnan a csudából tudjuk Edgár? Ezt csak John Shelby Spong nyugalmazott episzkopális püspök tudja neked megválaszolni, ha az ő véleménye érdekel. Bárki is legyen ő, gondolom valami őrtorony kiadványban olvastad.
2020. márc. 6. 09:29
 10/26 anonim ***** válasza:
22%

Jézus ezt tanította a pokolról (ami úgy látszik különbözik a pápa, püspök, jehovisták, fórumozók véleményétől):

Lukács evangélium 16. rész:

19

Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

20

És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

21

És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

22

Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

23

És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

24

És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.

25

Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.

26

És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy akik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.

27

Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;

28

Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.

29

Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.

30

Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!

31

Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.

Pár gondolat:

"És a pokolban felemelé szemeit" - ezek szerint a pokol az egy hely, ahová haláluk után kerülnek az emberek. Akkor is, ha a jehovisták tagadják, mint Krisztus Atyától való születését, kereszthalálát. Most az Őrtorony Zrt-nek higgyünk és a jehovistáknak, vagy a Bibliának?

"te pedig gyötrettetel"

"Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak."

Ez alapján a pokol a gyötrelem helye. Akkor is, ha a jehovisták minden nap százszor leírják az ellenkezőjét. Isten beszéde örökké megáll, az Őrtorony Zrt. pedig meg fog szűnni.

Jézust Isten egyszülött fia, kereszten feszítették meg, és halála után lement a pokolra, de Isten a harmadik napon a Szent Lelkével (eredetiben Szellemével) feltámasztotta.

2020. márc. 6. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!