A Koránban Jézus neve miért Isa amikor Jézus arabul Yasū‘?
Figyelt kérdés
#Jézus #Yasū‘
2020. jan. 19. 00:56
1/1 anonim válasza:
Nem tudtam, úgyhogy utánanéztem, de úgy tűnik, ez a kérdés a tudósokat és nyelvészeket is sokat foglalkoztatja.
Nincs rá minden kétséget kizáró magyarázat, és csak Mohamed nevezi így Jézust, az arab keresztények az általad is említett formát használták mindig is, amit arámi közvetítéssel vettek át.
A fentebbi cikk alapján lehetséges másolási hiba, vagy szándékos torzítás, mert az eredeti összecseng valamilyen obszcén jelentésű szóval. Mások szerint pedig próbálták a hasonló hangzású, vagy végződésű héber nevekkel megegyező átírási szabályt alkalmazni a héber névre, és ez okozta a torzulást. Sajnos nem igazán értem az angol nyelvű nyelvészeti terminológiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!