Jézus Karácsonyt vagy Hanukát ünnepelt decemberben?
Köszönöm szépen a válaszokat.
A JT-k szerint nem ünnepelte egyiket sem.
Többiek?
Egy Bibliai rész:
I. sz. 32-ben, a szolgálatának utolsó telén Jézus a felavatás ünnepén a templomba ment. A beszámoló ezt írja: „Ekkor volt a felavatás ünnepe Jeruzsálemben. Télidő volt, és Jézus a Salamon oszlopcsarnokában járt a templomban”
Jézus tanitani ment a zord idő miatt, nem ünnepelni.
"A "Palesztina" elnevezés ugyanis később alakult ki."
Nem, mert a rómaiak nem csak Judeát értették a provinciában, az belefoglalta a többi részt is és a fileszteusok latin nevéről nevezték el magát a tartományt, őket nem érdekelte, hogy a zsidók, vagy az ott élők hogyan nevezték meg korábban a területeket, ők kezdettől fogva Palesztinának nevezték, Kr. e. 63 tól, amikor Pompeius elfoglalta a térséget.
Illetve annyit helyesbítek, hogy mint a távoli provinciákban szokás volt, meghagyták a helyi közigazgatást, így külön államuk volt a zsidóknak és a többi ott élő népnek, de az egész provincia a római helytartó alá tartozott zsidóstól, mindenestől.
Fenyő pedig nemigen van arrafelé, de egyébként is a karácsonyfa állítás a XV. század végétől került szokásba.
És ennek miféle jelentősége van? Pulykát sem evett decemberben, mivel Amerikáig akkor még nem jutottak el. De ha mi a családunkkal kitaláljuk, hogy december egy adott napján pulykát eszünk, akkor az most nem jó?
Ha írok egy imát, ami olyan jól sikerül, hogy máskor is elmondom, az baj? És ha mások is elmondják, mert magukénak érzik, az baj?
És ha sok ilyen van, és ezért elhatározzuk, hogy beosztunk dolgokat, és bizonyos napokat egy meghatározott témának szentelünk?
A népszokások, vagy a vallási ünnepnapok nem a Sátán alkotása, hanem pusztán állandósult naptári beosztások. Ha a terület, ahol élünk, négy évszak váltja egymást, és a lakosság 90 %-a földművelésből él, akkor az fog történni, hogy tavasztól őszig mondenkivdolgozik látástól vakulásig, télen meg olyan sok zeendő azért noncs, szóval olyankor foglalkoznak mélyebben a lelki, spirituális témákkal.
Ez a munkarend állandósult, ezt hívjuk ünnepi rendnek, meg népszokásnak. Nincs ebben semmi Krisztussal ellentétes.
Természetesen Jézus a hanukát ünnepelte. Karácsonykor mi ünnepeljük Jézus születését, az Ige megtestesülését, miért ünnepelte volna Önmagát?
Ha találsz arra fenyőt, akkor lehet...
Hanuka:
22Amikor eljött a templomszentelés ünnepe, Jeruzsálemben tél volt. 23Jézus a templomban, a Salamon csarnokában járt. 24Ekkor körülvették a zsidók, és így szóltak hozzá: „Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan!” 25Jézus így válaszolt nekik: „Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem, 26de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok. 27Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. 28Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. 29Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. 30Én és az Atya egy vagyunk.”
" Fenyőfát állított? "
" #3-as, Jézus ünnepelte szerinted minden évben a születésnapját? "
Hmmm....provokáció szagot érzek. Nem,valszeg nem állított fát és nem,nem ünnepelte a születésnapját,de ez nem változtat a tényen,hogy neked semmi közöd más emberek szokásaihoz és ahhoz,hogy mit ünnepelnek,meg mit nem.
Akkor Jézus nem ünnepelte a saját szülinapját.
A tanítványok, a 12 apostol ünnepelték? Állítottak fenyőfát olyankor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!