Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A szeretteimnek karácsonyra...

A szeretteimnek karácsonyra Bibliát vettem. Vélemény?

Figyelt kérdés

Konzervatív keresztény családban nevelkedtem, amikor előbújtam melegként akkor mindenki azt mondta rá, hogy bűnös vagyok, a pokolban fogok elégni, meg hogy ez nem normális a vallás szerint.

Nos én arra gondoltam, hogy felvilágosítom őket, így vettem mindenkinek egy bibliát karácsonyra, a Bibliára lesz mindre téve egy idézet olyan részből ami rájuk vonatkozik és a biblia szerint bűn. Nem nagyon tartom velük a kapcsolatot de azért ismerem őket, van aki másokon folyamatosan átgázol, van aki megcsalja a párját, és még sorolhatnám.

Vajon milyen reakciót fog kiváltani belőlük az, hogy ők sem a biblia szerint élnek 100%-ig, bármennyire is képmutatóan élnek?

2019. dec. 19. 15:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem sem erről kellene szólnia az ünnepnek. Az év többi napján nem ez az ünnep van, de semmilyen más ünnepet sem kellene felhasználnod arra, hogy másokat megbánts. Azt mutasd amit tőlük is elvárnál. Tudod, "ahogy szeretnéd, hogy szeressenek". Ezt a részt nem a Bibliából vettem, de ettől még Istentől való gondolat. Nem lehet erőszakkal átformálni a világot, neked kell megteremteni egy jobb világot magadból. Nem kell elfogadnod ha bántanak, megbántanak, nem kell szó nélkül tűrnöd, de amit tervezel, az bosszú, és a bosszú semmikor sem helyénvaló, inkább gyáva dolog, mint a hátbatámadás. Legyél egyenes, vállald fel magad, vidd el egy meleg barátodat vagy akármi, de ez, ahogy már előttem is írták kicsinyes, és semmi esetre sem keresztényi.
2019. dec. 19. 17:32
 12/18 anonim ***** válasza:
14%
Nem muszáj eddig el menned, elég ha megjegyzed azokat a Bibliai verseket amik alpján világos hogy ők is "bűnösök" és képmutatók és a fejükhöz vágnod amikor szóba kerül a dolog. Valószínűleg a reakciójuk csak még inkább bizonyítja majd hogy képmutatók.
2019. dec. 20. 11:33
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
1 Pét. 2,13 "Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért: akár királynak, mint felebbvalónak; Akár helytartóknak"
2019. dec. 22. 20:14
 14/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem roszz ötlet
2019. dec. 24. 09:45
 15/18 anonim ***** válasza:
37%
Èn a keresztlányomnak (9 éves) Harry Potter könyvet vettem. Kb. Ugyanannyi a valóságtartalma, de a Harry Potter érdekesebb.
2019. dec. 25. 22:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15 Honnan tudod, ha csak a címét tudtad elolvasni? Vagy más szövegeknél egy mondatnál tovabb jutsz? Mert most pl. ez nem jött neked össze.
2019. dec. 25. 23:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább külön mindegyik Bibliában kiemelném azokat a verseket, amik a szeretetről és az elfogadásról szólnak.
2020. jan. 9. 20:33
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ja igazad van, szeressük egymást 3 napig az év többi napján meg sz-rjuk le őket.

Az év többi napján engem folyamatosan megtalálnak a hülyeségeikkel, ha ezt ki kell bírnom akkor nekik az a 3 nap szerintem semmi."

Rátapintottál a lényegre...

Ráadásul csak a második mondatomig jutottál. Épp azt írtam, hogy fölösleges ajándékot venni annak, akivel nem jó a kapcsolat. Semmi olyat nem írtam, hogy kamu-szeretet legyen 3 napig. Hogy "ne cukkold őket ilyen (meg úgy bármilyen) ajándékkal" és a "jópofizz velük" nagyon nem ugyanaz. Sajnálom, hogy ennyire kisarkítva tudsz csak gondolkodni és nem tudsz árnyalni.

Egyébként süt az egész kérdésből, hogy érzelmileg mennyire függsz tőlük és a véleményüktől. Ugyanis, ha nem így lenne, akkor nem törnéd a fejed kicsinyes bosszú-ajándékokon, hanem elengednéd ezt a történetet, vennél mindenkinek valami utalványt, agy sütnél sütit és az lenne az ajándék, esetleg, ha nagyon zavarnak, akkor el se mennél hozzájuk. A Bibliában szereplő megbocsájtás sem azt jelenti, hogy puszipajtásnak kell mindenkivel lenni. A "Szeresd ellenségeidet!" lényege épp az, hogy felül tudtál emelkedni a másik bántásain, hogy már nem függsz ezektől és már nem akarod visszaadni a sérelmeket. A megbocsájtás és a béke két külön dolog. A közöttetek levő béke nem rajtad múlik, hanem rajtuk is. Az viszont rajtad múlik, hogy kiszállsz-e ebből az adok-kapok játszmázásból.

2020. jan. 9. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!