Isten, vagy Sátán küldte a Földre Jézust, aki elindította a vallási háborúk és szörnyűségek sorozatát?
Szörnyűségek Jézus előtt is voltak. A bűnben elmerült ember az önzéséhez és tekintélyének védelméhez mindig talált ürügyet és hivatkozási alapot. A kizsákmányolás, háborúk és viszályok mind erre vezethetőek vissza. A különböző eszmék és ideológiák között a vallások kifejezetten alkalmasak az emberek befolyásolásra és
félrevezetésére, mert a racionalitás fölé helyezik magukat.
Jézus az őt ismerőknek és értőknek reményt és békességet hozott. Akik szándékosan kihasználták a tanításait, és elferdítve adták tovább, valamint a megtévesztett hívek igazából nem ismerik Őt. Tanításai lényegét nem fogták fel, és továbbra is csak a látható dolgok határozták meg értékrendjüket.
Jézus így ír a jelenről:
Ján 10:9 Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.
Ján 10:10 A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.
Ján 10:11 Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.
Ján 10:12 A béres pedig és aki nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jőni, és elhagyja a juhokat, és elfut: és a farkas elragadozza azokat, és elszéleszti a juhokat.
Ján 10:13 A béres pedig [azért] fut el, mert béres, és nincs gondja a juhokra.
Ján 10:14 Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem [is] ismernek az enyéim,
Képes beszéd, melyet meg lehet érteni, lehet értelmezni, de a józan ész rávilágít az igazságra.
Egy korszak végén járunk. Isten hadüzenetet küldött az emberiségnek már kétezer éve. Elküldte a fiát, hogy megkínálja az embereket békességgel, szeretettel, örök élettel. Ez megy az evangelizálásokkal szerte a világban. Ő tudja, hogy ezt a világot el kell pusztítania, mert a bűnnel, melyben az emberiség fetreng nem vállal közösséget, és a bűn a természet részévé vált. Ezt bizonyítja a fiát, Jézust is meggyilkolták, aki bűntelen volt és az Isten országát hirdette. Ő, Jézus hozta a hírt, hogy van menekülési lehetőség a pusztulástól. Akik elfogadják Őt, a Szeretetet, azt megtisztítja bűneitől, jó emberré teszi, átadja nekik hatalmát itt a földön a gonosz sötét erők felett, azokat lábaik alá veti, hogy még biológiai életük során küzdjenek szellemi harccal ellenük. Ezek az emberek az Ő oldalán sikeresek, győztesek, akiket a Szent Szellem vezet. Ő Istenként a testükbe költözött, (költözik) és segíti minden tekintetben a sátán birodalmi terjeszkedésének megakadályozásában. Ezt az emberek megtéréssel, víz általi keresztséggel, és a Szent Szellem vételével érik el. Azaz újjászületnek, és egyedüli módon szellemi emberekké válnak, akik már tudnak a szentháromság minden tagjával kommunikálni, és Isten edényeivé válnak, azaz őket egyénileg használja Isten a céljainak eléréséhez. Az evangelizálást ezért akarják sok helyen a világban ellehetetleníteni üldöztetésekkel, gyilkolásokkal. Kb. 20-30 éven belül - értelmezhető a bibliában - eljön amikor betelik az Atyánál az idő, és Jézus az övéit kiemeli e világból. Ez lesz a második feltámadás és az elragadtatás. Az emberek azt állítják, hogy nekik nem kell Istenből, ők saját maguk akarják életüket nélküle élni. Isten ezt engedi nekik. Ekkor lesz e világban olyan pusztulás, pusztítás amit eddig soha nem tapasztalt e világ. A gonosz sötét erők az embereken még nagyobb hatalmat véve elérik céljukat. Lopni, ölni, pusztítani! A biblia 7 évet jelöl meg az utolsó évekre, melyben az Isten által végrehajtott a földre és az emberekre mért csapásokat említi nagyzolva. Köztük azt is, hogy a sátán birodalmából ő, és az őt követő angyalok levettetnek a Földre, és még pusztítóbb jelenlétükkel erősítik a bűn terjedését. De még mielőtt a teljes emberiség elpusztulna, megjelenik Jézus az övéivel együtt, és elfoglalja a földet. Befejeződik a kétezer éve kezdődött ostrom. Ekkor kezdődik az Ő királysága ezer esztendeig. A jelen földi lét, a felszín, a növényzet, az időjárás, és minden, de minden más, jobb lesz. Eljön, és megvalósul Isten teljes országa, melyben nincs helye a gonoszságnak, szomorúságnak, bűnnek, mert az azt okozó démonok is pokolra kerülnek. De ez még nem teljesen a menny uralma, mert a második halál ideje nem jött el.
19-20 köszönöm, hogy válaszoltál, reagálok röviden.
"Leglényegesebb dolgok? Hát, ha Isten Fia lejön a mennyből, többet vártunk volna tőle.Tanításokat a tudományos és technológiai újításokról, amik megkönnyítik az ókor emberének életét. "
-sajnos, hiába van ilyen "elvárásod", nem azért jött, hogy felfedezésekkel megkönnyítse az életet. Azt később, a tudományos-technikai forradalomban megtették okos emberek - és ha jól belegondolsz, a világ egészére nézve, az emberi méltóságra nézve meglehetősen kétélű módon, nem ahogyan a bölcsek, a technika más célú. Kényelmesebb az élet... de... a halálról a materialista ember nem tud semmit, és menekül is a témától. Elhagyni ezt a kényelmes világot?
Az inkarnálódott logosz tanítása - más szentiratokhoz hasonlóan:
Isten emberré lett, hogy az ember istenné lehessen.
Tehát, hogy határolt, téridőbe vetett ember, hogy érheti el a határtalan teljességet.
Sokan megértették - lehet olvasni őket, a skolasztikusok, az egyházatyák, a misztikusok műveit. Most is kapható (vagy könyvtárból kivehető) H. Boulad Teózis könyve. abból kezdő is foghatja.
Azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy kétezer év európai művészetét áthatja, ragyogtatja a kereszténység.
A szentiratok nem olyanok, mint a MÁV mentetrend, vagy a matematikai kézikönyvek. Erről itt írtam a #11-ben, ajánlom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
"Jézus az őt ismerőknek és értőknek reményt és békességet hozott"
Ha Buddha prédikált volna a zsidók között ezt vele kapcsolatban mondták volna el.
"-sajnos, hiába van ilyen "elvárásod", nem azért jött, hogy felfedezésekkel megkönnyítse az életet"
Ezt teljes mértékben el tudom fogadni, mert ez a lelkület jól mutatja, milyen is az Isten valójában (ha létezik). Ha az emberiség nem vette volna a saját kezébe a sorsát, mindig babonáknak élnénk, tudatlansàgban a koszban, mocsokban. A tudomány segítségével messzire jutottunk, önerőből. Felszámoltunk sok betegséget, megnőtt a várható élettartam, ma egy gyereknek jó gyermekkora lehet a fejlett városokban.
A haszontalan Istenre semmi szüksége nincs az emberiségnek. Inkább hátráltatja a társadalmat.
"Azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy kétezer év európai művészetét áthatja, ragyogtatja a kereszténység"
A kereszténység politikai okokból lett Európa fő vallása, ahogyan politikai okokból virágzik ma is. Konatantin emelte fel a kereszténységet, éppen ezért a Birodalom romjain keletkezett európai nemzetállamok is keresztények lettek. Ha a Konstantin egy másik vallást emel fel, ma egész egyszerűen másfajta vallás "ragyogná" be a múltat. Ragyogásról egyébként sem beszélhetünk, hiszen a keresztény vallás irgalmatlan sok szenvedést hozott az emberiség életében.
Isten meg telibe szarta, ha valakit a nevében kerékbe törnek, vagy élve égetnek el mágján.
"persze, de hát Gautama Buddha előbb élt és messzebb"
Igen, de akkor is valós a példa. Egy vallásalapító sokak életére gyakorolt nagy hatást, Jézus csak egy volt közülük.
És?? mi ez az ízléstelen roham? más IS lehetett volna - de nem volt más. Pont. Elég nagy bunkóság nem észrevenni, hogy a kereszténység miként ihlette a nagy alkotókat. Zárjuk, nincs időm erre a tahóságra. Inkább hallgassunk zenét, többre megyünk, mintha ezeket az ostobaságokat olvassuk. "J.S.Bach Istenbizonyíték"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!