Miért szólják meg a Hit Gyülisek azt aki beteg? Mégis mi alapján kapcsolják össze a betegségre való hajlamot a hittel?
22
És ímé egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.
23
Ő pedig egy szót sem felele néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált.
24
Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
25
Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!
26
Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.
27
Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, amik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.
28
Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva.
21# akkor tessék szépen gyógyítani is. De én is hoztam valamit:
Amikor Jézus továbbment, meglátott egy születése óta vak embert.
2 Tanítványai megkérdezték tőle: Mester, ki vétkezett? Ez vagy a szülei, hogy vakon született? 2Móz 20,5
3 Jézus így válaszolt: Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei.
A Hit Gyülekezetében nem csak a hit emlegetése van a gyógyulásban, hanem nagyon sokszor valódi hit is van a beteg hozzátartozóinál, imádkoznak a betegért, és a beteg meg is gyógyul. Ezt a gógyulást (sokszor orvosok által gyógyíthatatlan betegségből) orvosok is igazolják. Ez is kiveri a biztosítékot természetesen a hitetleneknél, megsértődnek, mert nekik nem fér bele a világnézetükbe, hogy Isten ma is gyógyít, ezért csalást emlegetnek.
A hittel a hitből való gyógyulást kapcsolják össze, nagyon helyesen. Jézus minden beteget meggyógyított, mert nagy volt a hite. A hiteseknek néha csak akkora a hite, mint egy mustármag, de már ez is elég, hogy Isten meggyógyítsa a beteget.
Kedves utolsó hozzáászóló!
En is hîvő ember vagyok, aki ezt a kerdest feltette, valamint más hîvő ember is van itt aki hozzászólt. Ismerem a Bibliát koszonom. Arról îrj kérlek, hogy te szoktál e betegeskedni, valamint gyógyîtottál e meg már beteget? Ez őszintén érdekelne. Amit Letargia nevű hozzászóló idézett a Bibliából, abból is látszik hogy Jezus pont hogy sosem îtelkezett a betegek fölött! Sőt mivel a szeretet tanîtotta legfőképp ( nem pl a földi vagyonok felhalmozását stb) îgy nem is lett volna hiteles tanîtó, ha îtélkezve lenézte volna a tanîtványokat, vagy az embereket,ezzel pont hogy mégeggyet belerúgott volna az elesettekbe. Ne haragudj de en nem ilyen Istent ismerek. Nálam sose verte ki a biztosîtékot ha valaki meggyogyult komoly betegsegbol! En betegesseget irtam a kerdesembe ilyen pl ha vîrusos időszakokban elkapod ugyanazokat amiket száz masik ember is. Van kulonbseg ezek kozott a betegsegek kozott, valamint pl a rák kozott. A kerdesem nem halálos gyogyithatatlan betegségekre irányult. Jelen esetben a betegesség kérdését boncolgattuk a hittel összefüggésben.
Manapság sokan kiakadnak azon, hogy Isten egy ítéletet végrehajt egy Őáltala megítélt gonosz emberen. Azt mondják a kiakadó humanisták, hogy Isten gonosz.
Azon is kiakadnak többen, hogy ha van egy súlyos beteg egy keresztény gyülekezetben, akkor valaki keresztény azzal buzdítja a beteg hozzátartozóját, hogy "Legyen hited Istenben".
A vallásos, álkeresztélny verzió ez: "Ez a te kereszted. (Nyomorék marad a gyereked örökre.) Ezt kell hordoznod."
Nekem a vallásos-szenvelgő verzió nem tetszik, szerencsére az én gyermekeimnek súlyos betegségük nincsen, ha néha van kisebb betegség, pl. nátha, azért nem szoktak megszólni a keresztények a Gyülekezetben.
Egyszer fordult elő, hogy halálos betegségben lévő emberért imádkoztam (nem családtagért).
Kedves #26
A rokonomnak pont ezt mondták egyszer, hogy ez a te kereszted. Akkor álkeresztény volt az illető aki ilyennel jól belerugott?
Álkeresztények mondják általában, a te ismerősődet nem ismerem, nekem ez a szöveg nem tetszik, azt elmondhatom.
A hittel történő megközelítés (hit növelése, ima, gyógyulás, hálaadás Istennek) szimpatikusabbnak és praktikusabbnak is tűnik számomra. Tudom, hogy sokan nem képesek hinni, és az ilyenek általában gyűlölik azt, akinek hite van. A hit az valamiféleképpen ajándéka is Istennek, és ráadásul nem mindenkinek adatik meg. Ahogy a Biblia mondja: "nem mindenkié a hit". Akié nem, az sokszor gyűlöli azt, akinek van hite. Ebben van irigység, féltékenység is, sokan pedig, akik a helyzetet tévesen értelmezik (a hitetlenség a jó, a hit bolondság szerintük), azok pedig lenézik és megvetik a hittel rendelkező embert.
Ha valaki azt mondja pl, hogy van hite, de mondjuk tolószékben ül, én elfogadom, hogy hívő és lehet üdvössége is, de azt nem fogadom el, hogy hisz a gyógyulásban.
Egy dolog az üdvösségben való hit és másik dolog a gyógyulásban való hit. Még olyan is előfordult a pünkösdista mozgalomban, hogy valaki gyógyitó evangelista volt, és sokan gyógyulást vettek a szolgálata által, de ő maga beteg volt mert nem tudta saját maga számára Isten igéjét alkalmazni.
Lehet pszichikai szinten is gondolkodni a betegségről, de ha hívő vagy akkor Isten igéjét kell igazságként elfogadnod. Az Apcsel 10:38 szerint minden esetben amikor Jézus gyógyitott, akkor az ördög hatalma alól szabaditotta ki az embereket. Nincs olyan a Bibliában, hogy Jézus sebeivel betegesek vagyunk, hanem Jézus sebeivel meggyógyultunk. Amikor Isten igéjével ellentétesen beszélsz vagy gondolkodsz magadról akkor a belső emberedet gyengited. A hit tápláléka a Biblia. Ha aszerint beszélnél és gondolkodnál akkor nem is irtad volna ki ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!