A keresztények tényleg azt hiszik, hogy a Sátán ennyire hülye?
Adott egy mindenható Isten, és adott egy NEM mindenható Sátán.
A Sátán ugyan miért akarna harcolni egy mindenható lény ellen, amikor tudja, hogy semmi esélye a nyerésre? Tényleg ennyire hülye, vagy csak a keresztények találtak ki egy ennyire hülye gonoszt? Ha utóbbi, akkor miért nem veszik észre, hogy ebben semmi logika sincs?
"Mi van ha Sátán csak teremteni akart, de megtiltották neki? És ha így van, miért kellett volna megtiltani?"
Paradoxon. Az abszolút halál, az abszolút hazugság nem tud, és nincs is szándéka teremteni. Ő az abszolút hiány, az isteni abszolút információ tökéletes ellentéte, az anti-információ, amit az ember "teremtett" a bűnbeeséssel. És mivel az anti információ is egyfajta információ, és mivel az anti információ is egyfajta információ, így intelligencia is. Isten tökéletes reciproka, Isten tökéletes hiánya.
Nem tud és nem is akar semmi jót, az paradoxon lenne.
A hívőben Isten (lelke) van, a nem hívőben a sátán (lelke)
Egyszer feltettem egy kérdést a szentháromságról és vagy ötszáz válasz érkezett, a tizedét sem olvastam el, de annyi megragadt, hogy Atya, Fiú, meg a szentlélek, ám ez a kérdés felveti azt, hogy nem is szentháromság van, hanem négység és a Sátán is Isten része, megjelenési formája, csak így érthető a dacos szembeszegülés és akkor lehetősége van a sátánnak is a győzelemre.
Na persze ekkor ez egy igazi felemelhetetlenül nehéz köves kérdés, mert akkor Istennek saját magát kellene legyőznie, na arra kíváncsi lennék, meg tudja e csinálni...
# 31
Ezt a definíciót sokszor láttam tőled az én kérdéseim alatt is (persze szólj,ha nem te voltál). Megkérdezhetem,hogy akkor a hited szerint a sátán micsoda? Értem,hogy Isten abszolút hiánya,de egy valós természetfeletti lény,vagy csak egy fogalom? És mit jelent pontosan,hogy az "emberek teremtették"?
Kár a gőzért.
Ez a 32%-os csak trollkodik, értelmes gondolata nincs.
Idáig a sok ezerből 4-5 olyan írást láttam tőle, mikor segíteni próbált valakinek.
Furán is érezte magát közben, az látszott az írásából.
"Ezt a definíciót sokszor láttam tőled az én kérdéseim alatt is (persze szólj,ha nem te voltál). Megkérdezhetem,hogy akkor a hited szerint a sátán micsoda? Értem,hogy Isten abszolút hiánya,de egy valós természetfeletti lény,vagy csak egy fogalom? És mit jelent pontosan,hogy az "emberek teremtették"?"
Szia! Persze, de igazából le is írtam, ahogy gondolom. Azaz Andrew Wommack meghatározásával értek egyet, amit kb. 6 éve hallottam és azóta nem találok benne hibát és ellentmondást, és az információelmélettel is tökéletesen passzol. Csak Ő nem információs oldalról közelítette, de elindított egy úton.
Szóval, ahogy írtam, a sátán is egy szellemi személy. A bukás előtt csak Isten, azaz az Ő információja létezett. Isten információ (lsd. János 1.1-3). Így a létrehozott (dez)információ is élő szellemi intelligencia lett, ez a sátán. így a világban létezik az abszolút igazság információja és a hazugságé is, ami klasszikusan nem is információ, elvileg.
De egyrészt tévedhetek (bár kétlem, hogy teljesen rossz vágányon lennék, de ez is megeshet), másrészt nem jól fejezem ki magam teljesen, harmadrészt ezt a gondolatsort is le lehetne jobban vezetni, de az napokba telne, míg összeszednék pontosan mindent.
Nekem a sátán lázadása és levettetése a frissen megteremtett Földre Ádámékhoz több szempontból is sántít
"Ez a 32%-os csak trollkodik, értelmes gondolata nincs."
Semmi baj, kiscsillag. Többnyire ti trollkodtok itt, és mivel minden troll kérdést már hosszú évek óta minden nap feltesztek. Nyilván senki nem vesz már komolyan titeket.
És, kisfiam, személyre nem mondjuk, hogy "ez". Általánosban majd fogod tanulni
"személyre nem mondjuk, hogy "ez"
Te simán lehetsz egy robot is, akivel az itteni közönséget tesztelik. Az írásaid alapján teljesen valószínűnek tűnik.
Kérdező: A kérdésed összes mondata téves - de ahogy az már itt a szerencsétlen gyakorin szokás, csak ragaszkodnak hozzá és lepontozzák a segítő válaszokat, és diadalittasan "kihozzák az eredményt": isten nincs, és minden keresztény idióta.
Ez megy itt már egy jó ideje, 8-10 ilyen szintű kérdező teszi ezt, és 8-10 rögvest odapattanó materialista és kényszeresen a hívőket hülyének néző alak bitorolja a kategóriát. Rohadt unalmas.
Tehát:
1.mondat: nem hiszik, még ha 1-2 ilyen sekélyes véleményt hallottál is, általában akkor sem.
2. "nem adott" egyik sem - a világképe valakinek leírható ezekkel a fogalmakkal.
3. nem akar a S. harcolni I. ellen - az emberi LÉT nem valami bokszmeccs a ringben.
4. nem "tényleg ennyire hülye " és nem a "keresztények találták ki" - nincs a földön egy olyan törpe kis népcsoport sem, aki ne tudna arról, hogy a világban jelen van a gonosz, a bűn, és az legyőzhető és ezálatl a Halhatatlanhoz, a Legfőbb Jóhoz közeledhet a halandó! Ez a hit lényege is egyben (a nagy tradicionális népmesék is ebből deriválódtak "A halhatatlanságra vágyó királyfi" stb).
5. A logikáDról a 1-4 ismeretében talán ne is beszéljünk, de igen, észrevette mindenki milyen. Még ha a mániákus keresztényellenesek tapsikoltak is behugyozva az örömtől, hogy sálálá megint egy jót rúghattunk a keresztényekbe.
-----------------
A Gonosz -a "Sátán" - sajnos sok esetben győz. Elég sok embert találhatsz -akár itt a gyakorin is-, akin látszik, hogy a gonosz győzött a Legfőbb Jóval szemben, olyat, akin diadalt ült (és esetleg nem is tud róla).
Na, minden jót, olvassunk értelmesebb dolgokat, mert ez időpazarlás (ami majd a pontozásból is látszik)
Én csak erre reagálnék:"miért nem veszik észre, hogy ebben semmi logika sincs?".
Az egész vallásban nincs, ez az apróság miért zavarná őket? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!