Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jönnének hozzám Jehova Tanúi,...

Jönnének hozzám Jehova Tanúi, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túl vallásos, hiszek Istenben és a Túlvilágban, de nem olvasok Bibliát meg nem járok templomba, szóval magamban lerendezem a vallást. Pár napja becsengettek, hogy jönnének, de nem tudom, belevágjak-e velük Biblia-tanulmányozásba. Lehet, hogy később rámenősebbek lesznek, próbálnak "megtéríteni", meg hogy bizonyos dolgokat fogadjak el, mást meg utasítsak el stb., meg kiszállni is nehezebb lenne úgy, hogy már ismerem őket.

Ti mit tennétek? Belemennétek vagy nem? És miért?

2019. okt. 1. 10:02
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
26%
1#sel értek egyet. Túl instabil vagy, és ezt te is érzed. Foglalkozz magaddal, a gondjaiddal és készségeiddel, foglalkozz önismerettel, a szív működésével és moráljával ha igazán jót akarsz magadnak, ne pedig további zavart keltő katalizátorokat biztosíts magadnak. Főleh h a jehiva tanúi az átlagnál is jobban elvakultak, istentelenek, és átlagnál is kevésbé tudják jól értelmezni a bibliát.
2019. okt. 1. 17:03
 22/55 A kérdező kommentje:
Látom, szinte mindeni ellenük van, valószínű, hogy okkal, hiszek nektek. Én sem olvastam jókat róluk.
2019. okt. 1. 17:06
 23/55 anonim ***** válasza:
86%
Nem az baj, hogy nyitott vagy rá, hogy a Bibliáról illetve hitbéli kérdésekről diskurálj. A baj csak az, hogy miért épp a kreacionista Jehova tanúival? Biztosan meg fognak próbálni megtéríteni. Inkább beszélj katolikusokkal vagy reformátusokkal vagy evangélikusokkal vagy ortodoxokkal de semmiképpen ne a Jehova tanúival.
2019. okt. 1. 17:28
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném, inkább elmennék egy paphoz, vagy templomba, többet érne egy pappal beszélni.
2019. okt. 1. 17:36
 25/55 A kérdező kommentje:
23: nem tehetek róla, hogy ők jöttek. :o) A katolikusok stb. nem házalnak, csak a JT-k. Azért érdekes. Ez olyan lehet, mint a reklámok. Ami áruval házalni kell, mert a kutya sem keresi a boltban, az annyit is ér...
2019. okt. 1. 18:56
 26/55 Anahystor ***** válasza:
60%
Ment volna a zöld kezecske, csak sajnos a kérdező hozzászólásai nem véleményezhetők! :-)
2019. okt. 1. 23:08
 27/55 anonim ***** válasza:
62%

Lebeszéltétek róla hogy a Tanúkkal szót váltson, de arra nem gondoltok, hogy ez egy lehetőség lett volna számára, hogy elkezdjen jobban Isten felé fordulni, foglalkozni a Bibliával?

Én beszélgettem Tanúkkal, nem harapnak, ők is csak emberek. Nem értem miért kell riogatni a kérdezőt, ha nem érdekli tovább a dolog, kéri, hogy ne jöjjenek többet. Hozzánk régen jártak, de mivel néhány dologban végül nem értettünk egyet velük, nem léptünk be hozzájuk. Ennyi. De, legalább a hatásukra elkezdtem foglalkozni a Bibliával és a kereszténységgel és őket is megismertem valamennyire, meg a nézeteiket.

2019. okt. 2. 06:26
 28/55 Anahystor ***** válasza:
32%

"De, legalább a hatásukra elkezdtem foglalkozni a Bibliával és a kereszténységgel és őket is megismertem valamennyire, meg a nézeteiket."

Na látod, mégis negatív hatással voltak rád!

2019. okt. 2. 12:19
 29/55 anonim ***** válasza:
0%
Legalább nem süllyed le annyira, mint te.
2019. okt. 2. 14:23
 30/55 anonim ***** válasza:
83%

"Lebeszéltétek róla hogy a Tanúkkal

szót váltson, de arra nem gondoltok,

hogy ez egy lehetőség lett volna

számára, hogy..."

olyan lehetőség mintha a kocsmába invitálnának a pia meg a játékgépek meg a káítószerek közzé, hogy ISMERD MEG. És ha a rohadt házalós dolgaikkak az őket nem ismerő FELKÉSZÜLETLEN VÉDTELEN feleségedet,lányodat,fiadat,unokádat csípik el helyetted és elindulnak a LEJTŐN örökre akkor KI LESZ EZEKÉRT A FELELŐS??? Ezért kell ÖRÖKRE A JEHOVA SZEKTÁS VEZETŐKET ..., mert senki nem védi meg rajtad kivül a családodat tőlük ha *megragadják az áldozatot*

2019. okt. 3. 06:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!