Miért hazudik Jézus a tanítványainak?
Az igen!
12 órát elmélkednek, aztán elszabadul a pokol? Mindenki eszét veszti😁?
Itt viszont beismeri, hogy hazudik. Pont, mint egy Öszödi beszéd:
„Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. 42Tudom, hogy mindig meghallgatsz. Csak a köröttem álló nép miatt mondtam, hogy higgyék: te küldtél engem.”
Akkoriban dupla órákkal számoltak. Jézus halálának leirásából is látszik ez, meg egyébként is...
Az elalvás pedig arra utal, hogy fel lehet kelteni.
Egyébként a megelőző sorokból kiderül, hogy az éjszaka, mint máshol is az emberi sötétségre, nemtudásra, az Istentől való eltávolodást jelenti. Lázár megvilágosodott, Jézus szóhasználatával élt, de mikor távol került tőle, hitetlenek közé, ő is elvesztette hitét, a világosságát, a (szeme) világát, azaz a látását. Jézus szóhasználatával meghalt.
Világ = mindenség
Világ = fény, fényesseg (világosság)
Világ = szeme világa, azaz látás
Lástás = az igazság (Ige) látása azaz megVILÁGosodás
"Én vagyok az Igazság.. és az Élet"
Igen, ez csak magyarul ér össze!
Ilyen ostobaságot életemben nem hallottam és nem olvastam! Jézus mi a fenét hazudott volna????
Azt, hogy Lázár halálát úgy értelmezi, hogy nem elmult, hanem elaludt és ő felébreszti??? Ez miért lenne hazugság???
Ján.11;
15. És örülök, hogy nem voltam ott, ti érettetek, hogy higyjetek. De menjünk el ő hozzá!
40. Monda néki Jézus: Nem mondtam-é néked, hogy ha hiszel, meglátod majd az Istennek dicsőségét?
41. Elvevék azért a követ onnan, a hol a megholt feküszik vala. Jézus pedig felemelé szemeit az égre, és monda: Atyám, hálát adok néked, hogy meghallgattál engem.
42. Tudtam is én, hogy te mindenkor meghallgatsz engem; csak a körülálló sokaságért mondtam, hogy elhigyjék, hogy te küldtél engem.
43. És mikor ezeket mondá, fenszóval kiálta: Lázár, jőjj ki!
Itt sem hazudott Jézus. Mind ez azért történt így, hogy higgyenek Jézusban és, hogy elhiggyék végre, hogy Ő tényleg Istentől jött, hogy Ő az igazi Megváltó, Messiás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!