Írnátok néhány példát az Isteni gonoszságra?
Soha, de soha még békés, jószívű, jólelkű, rendes embertől nem hallottam, hogy Isten gonosz, rossz, gyűlöl valakit, valamit stb.
Valami oka van ennek. Érdemes elgondolkodni rajta.
*
Isten a lélekben működik, és érzi a jóságot, szeretetet az ember.
A nagy szenvedések közepette is. Isten velünk szenved.
Isten a Jóság, a Szeretet.
Ahol ez nincs- ott nincs Isten.
Ezért is érdekes, és logikátlan, ha, aki nem is érti, nem is ér,zi szidja, mint a bokrot. Nyilvánvaló, hogy nála a defektus.
*
"az isten A Te Lelked"
Egy szép vers: Szabó Lőrinc: Ez vagy Te ("Tat tvam asi" szanszkrit nyelven)
"Vágd meg e fügét! Mi van benne? Csak mag?
Vágd szét a magvat!
Mit látsz? Semmit? – Ez a semmi a magban,
ez nő meg fává, ez a láthatatlan:
ez a lélek, a mindenség csirája,
ez a valóság, ez a könnyü pára,
tudod-e, Szvétakétu?
Eltűnik, mint ha sót teszel a vízbe,
de ott az íze:
mindenen átcsap az örök lehellet:
az isten él, az isten A Te Lelked:
ez a valóság, melynek nincs halála,
ez a mindenség, ez a könnyü pára:
Ez Vagy Te, Szvétakétu!
----------------
Tanulmányozzátok a fentieket, nem vitatkozom, nem kell írni nekem.
Annyit tudunk hogy nem külső hatások váltják ki ezt általában.és pontosan mai napig nem lehet tudni.de szinte biztos hogy vagy agyi "hiba" vagy a fogalmamsincsminek egy "hibája".(művész vagyok nem biológus bocsi)
"Nyilvánvaló, hogy nála a defektus."
Nettó hazugság.
Keserű az lehetek, de gyűlölködő nem vagyok.
Vagy nincs Isten, és nem mondhatom, hogy ő az oka minden szörnyűségnek ami a földön tombol
Vagy van, viszont nincs benne könyörület, sem ártatlan sem bűnös iránt.
Mindenható...
Önmaga teremtette a Sátánt, saját gyermeke lett az, ugyan neki hogyan került a gonoszság a szívébe?
Vagy ki az aki minden gyermekét kínnak teszi ki, a végén majd közli, bocsi csak vicc volt?
A bűnösökre lesújtott az özönvízzel, Noé fiai azok asszonyai, 8 tiszta ember.... Hogy sikerüt ebből a 8tiszta emberből 10milliárd bűnössé válnunk?
Szodoma és Gomora, Babilon(állandóan emlegett, feslett világ melegágya) pusztulj!
Egyiptomi 10csapás, elsőszülöttek halála?
Követőinek kivégzése
Jézus feláldozása(nem tudom, én egy nagyobb jóért sem adnám a fiam életét, védeném, ő meg új pecsétnek tudja be, hányadiknak? Vagy ez ilyen pontgyűjtő kártya, megvan a 10 olcsóbb)
Persze, nem rám dölt, elkerült, még van adjunk érte hálát.... Miért tökéletlen a tökéletes, hogy örülhetünk ha lélegzünk?
Szia
Soha nem szenvedtél annyit mint Jób. Ő mégis azt írta a Teremtőjéről:"„Elképzelhetetlen, hogy az igaz Isten gonoszul cselekedjen, hogy a Mindenható rosszat tegyen!” Jób 34:10.
Ne az Igaz Istenben keresd a "ki a hibás:?"-ra a választ. De van a világban tapasztalható gonoszságra válasz. Ha kiírod kérdésnek, válaszolok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!