Mi az a tulajdonság, ami minden egyes hívőnek kivétel nélkül megvan?
Hinni vagy helyes életet élni, nem ugyan az.
A tulajdonság pedig, az a vágy,, hogy egy szerető szülő segitse az életét a gyermekeinek
"Ilyen nincs, mert a hit nem egy tulajdonság, hanem egy választás."
Ez nem igaz. Én ateista vagyok, régebben akartam hinni Istenben, szerettem volna, de egyszerűen nem ment, és nem megy a mai napig sem (igaz, utóbbi években már nem is nagyon erőlködtem rajta). Hogy lehetne választás kérdése a hit, ha én nem választhatom? Nekem miért nem adatott meg, hogy a hitet választhassam?
"Pedig sokan most imádkoznak az esőerdők megmentéséért. Akkor miért imádkoznak, ha szerintetek nincs Isten ;)"
Ez alapján akkor ugyanúgy kell léteznie Allahnak is, meg az indiaiak több ezer istenének is, meg a régi római meg görög meg skandináv meg a többi isteneknek is ;) Hiszen hozzájuk is imádkoztak különböző okokból milliónyian és milliárdnyian a világtörténelem folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!