Mi volt Isten előtt?
Azt tudjuk, hogy a földet Isten teremtette a biblia szerint és azt mondja, hogy Isten mindig is volt, lesz, van. De mégis mi lehetett előtte? Mitől jött létre? Tudom, hogy ezt nem tudhatja senki, de várom a teóriákat. :D
Értelmes válaszokat várok.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Van egy nagyon érdekes felvetés amit ha minden igaz be is bizonyítottak.
A lényege annyi, hogy valóban létezik Isten. De nem egy antropomorf Isten, hanem lényegében egy misndeható erő.
Ugye mindent tudományos szinten arra vezetnek vissze, hogy a Big Bang előtt minden egy hihetetlenül apró pontban volt összetömörülve. És a Big Bangnek is egy kiváltó oka lehetett ez az erő. Isten.
Illetve a teremtés 6 napját a tudomány szerint is le lehet vezetni. Állítólag remgeteg számolás számítás is azt bizonyítja, hogy az Univerzumnak hatalmad mázlija van (ezt most nem fejtem ki részletesen, röviden annyi, hogy a két lehetséges vég között minimális válaszút van. Ami egyik felé se tart. Jelenleg mi egyik felé se tartunk jobban. Mert bár valószínűbb az egyik, mégse tartunk felé jobban mint a másik felé. Na de lényeg a lényeg nagyon sok mindent számításba véve bizonyosodott be ez állítólag.) Ez pedig egy nagyobb erő létezésének bebizonyítását is jelentheti.
Egyébként nagyon érdekesen taglalja ez a témát, nagyon sok szempontból J.R. dos Santos műve, Az isteni formula: Einstein utolsó üzente.
Ha esetleg kedved van hozzá olvasd el lehet, hogy tetszeni fog:)
Az a helyzet, kérdező, hogy valahol minden vallás elvágja a dolgokat, és nem beszél az az előtt történtekről.
EZ a vallás itt vágja el.
"Mi volt Isten előtt?"
Paradox kérdés
"Tudom, hogy ezt nem tudhatja senki"
Rosszul. Sokan tudjuk. Tessék:
"Az egész maszlagra nincs semmiféle bizonyíték"
Kivéve a több ezer bizonyítékot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!