Amikor a sátán keresztre juttatta Jézust, végleg győzelmet aratott?
Hiszen hatalmas előnyre tett szert és már akkor bizonyította, hogy ő uralkodik és ezzel bebiztosította hatalmát.
Ha pedig így van, akkor nyilván a Biblia is az ő titkos munkája, hogy miért így írta, ahogy írta, vagy sugalmazta, azt csak ő tudhatja és a keresztények akkor az ő titkos munkáját szolgálják?
Ha Júdás eszét megzavarhatta és rábírta, hogy elárulja Jézust, akkor a Biblia íróit, az evangelistákat is ugyanúgy befolyásolhatta és nyilván meg is tette, ez érződik a Biblián, azért nem egyértelmű, azért van annyi felekezet, azért vannak más vallások, mert mind a sátán munkájának az eredménye, már ugye, ha egyáltalán létezik.
Az mindegy, hogy te mit vélsz látni, a lényeg, hogy a sátán keresztre juttatta a Jézust és ő uralkodik.
Az megint más dolog, hogy mit sikerült neki veled elhitetnie.
Nem igazán gondoltad te ezt végig szerintem, mert a sátán munkáját támogatod valójában, ha nem vagy hajlandó elgondolkodni a helyzeten.
Több verzió lehetséges, mondjuk a Biblia nagy részét az Isten sugalmazta, aztán a sátán hatalomra kerülve csak azokat a részeket tette bele, vagy módosította, amelyek számára kedvezőek voltak, amivel a hatalmát mindörökre biztosíthatja.
Aztán az is lehet, hogy az egészet ő írta, fele igaz, fele nem, vagy az egész egy kamu, mert lehet, hogy nagyon jól szórakozik mindenki átejtésén.
Végül még azt is el lehet képzelni, hogy maga az Isten a sátán is, ahogy a szentháromság deklarálva van, nem akarok belebonyolódni, mert tudom, hogy ez vitás kérdés, de ahogy Jézus egyúttal maga az Isten, illetve az Isten egyik formája Jézus, miért ne lehetne a sátán is ugyanúgy az egyik formája?
A szentháromság analógiájára így valójában 'szentnégység' van: Isten, Jézus, a Szentlélek és a Sátán.
Utoljára az is elképzelhető, hogy minden az Isten eszköze, Jézus, és a Sátán is, csak akkor Isten fogalma egészen más, vele együtt a Sátáné is.
Na persze az is lehetséges, hogy az egészet csupán emberek találták ki, a Bibliát is csak ők írták és nincs ezek közül valójában semmi, se sátán, se Isten, se szentlélek, se Jézus, se angyalok, se egyéb sallang, csak és csupán a képzelet terméke mind és az van, amit látunk, a valóság, a többi a képzelet játéka.
" Az megint más dolog, hogy mit sikerült neki veled elhitetnie.
Nem igazán gondoltad te ezt végig szerintem, mert a sátán munkáját támogatod valójában, ha nem vagy hajlandó elgondolkodni a helyzeten. "
Aha. Tehát van a sátán,aki a te megfogalmazásod szerint "már ha egyáltalán létezik",átírta a Biblia egy részét,de fingod sincs,hogy melyiket,és ha ezen nem gondolkodunk el,akkor a "már ha egyáltalán létezik" sátán befolyásol minket és az ő munkáját végezzük. Szerintem te nem gondoltad át,hogy miben hiszel,vagy miben nem,mert még mindig egy nagy vödör katyvasz az egész. Mondom ezt úgy,hogy én sem vagyok keresztény,de legalább én következetesen semmiben nem hiszek,nem mazsolázgatok,hogy mi tetszik,mi nem.
"A Sátán már Jézus előtt is hatalmon volt. Nem kellett ehhez neki, hogy Jézust keresztre juttassa."
Persze, azért is sikerült neki keresztre juttatni.
"Jézus azzal bizonyította hatalmas erkölcsi fölényét, hogy hagyta magát elfogni, megölni. Ha nem akarta volna, nem tudtak volna vele semmit sem kezdeni. Korábban már meg akarták kövezni, de simán eltűnt a zsidók keze közül."
Na persze, a zsidók nem bírtak olyan hatalommal, mint a sátán, azoktól könnyű meglépni.
Aztán szerinted nem a sátán cselvetése ez a felfogás, hogy hagyd magad legyőzni és akkor az erkölcsi fölény a tied, ha kitörölnek a világból?
"Elég buta lenne a Sátán, ha ezt a sztorit ő íratta volna le, ennél sokkal okosabb."
Miért ne íratta volna le, ha neki ez tetszik?
Mi módon árthat az neki, elárulnád?
Meg aztán lehet, hogy cselesebb ez a dolog, mint hinnéd, mert igen, a sátán kiemelkedően okos lehet, ha sikerült egy Isten ellenében hatalomra kerülnie.
A Sátánnak az lett volna győzelem, ha meg tudja Jézust kísérteni. Próbálta, de nem jött össze.
Az áldozat lényege, hogy önkéntes. Addig nem tudtak neki ártani, amíg nem hagyta magát. Amikor eljött az ideje az önfeláldozásnak, akkor már nem állt ellen. Szóval végig Jézus akarata érvényesült, nem az ellenségeié.
Halála által a világból nem lett kitörölve, ugyanis feltámadt. Ha a Sátán írta ezt a sztorit, akkor ez miért került bele?
A Sátán úgy került hatalomra a Földön, hogy az ember átadta neki a bűnbeesésükkor. Eredetileg az első emberpár kapta a hatalmat.
"A Sátánnak az lett volna győzelem, ha meg tudja Jézust kísérteni. Próbálta, de nem jött össze."
Na igen, ez van a Bibliába írva, ám ha azt a hatalmon lévő sátán sugalmazta, akkor a hitelessége hagy némi kivetnivalót maga után.
Na és ha összejött a megkísértés, vagy meg sem történt?
"Az áldozat lényege, hogy önkéntes. Addig nem tudtak neki ártani, amíg nem hagyta magát. "
Van ugye a Bibliában, de talán nem is akartak neki ártani addig.
"Halála által a világból nem lett kitörölve, ugyanis feltámadt."
Persze, ez olyan megszokott dolog, mi, mármint a feltámadás?
"Ha a Sátán írta ezt a sztorit, akkor ez miért került bele?"
Írtam már, szerintem azért, hogy senki se háborítsa az uralmát. Amíg ugyanis mindenki a "feltámadott" Jézusban bízik, aki már nincs többé, vagy az is lehet, hogy soha nem is volt, addig még csak gondolatban sem tesz ellene senki.
"A Sátán úgy került hatalomra a Földön, hogy az ember átadta neki a bűnbeesésükkor. Eredetileg az első emberpár kapta a hatalmat."
Lehet, hogy a bűnbeesés a legnagyobb sátánmese, de egyébként sem értem, honnan veszed ezt, mert még a hatalmon lévő sátán sugallatára írt részekben sincs semmi olyasmi, ami erre engedne következtetni, de teljesen mindegy, hogyan került hatalomra a sátán, mert ha egyszer azt megragadta, akkor többé azt ki nem adja a kezéből.
Soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!