Amikor a sátán keresztre juttatta Jézust, végleg győzelmet aratott?
Hiszen hatalmas előnyre tett szert és már akkor bizonyította, hogy ő uralkodik és ezzel bebiztosította hatalmát.
Ha pedig így van, akkor nyilván a Biblia is az ő titkos munkája, hogy miért így írta, ahogy írta, vagy sugalmazta, azt csak ő tudhatja és a keresztények akkor az ő titkos munkáját szolgálják?
Ha Júdás eszét megzavarhatta és rábírta, hogy elárulja Jézust, akkor a Biblia íróit, az evangelistákat is ugyanúgy befolyásolhatta és nyilván meg is tette, ez érződik a Biblián, azért nem egyértelmű, azért van annyi felekezet, azért vannak más vallások, mert mind a sátán munkájának az eredménye, már ugye, ha egyáltalán létezik.
Nagy kövér nullás válaszom:
Bocsáss meg, de irtam, hogy Istentől származik a Biblia, nem sátántól. Sátán nem irat olyat, ami ellenkezne a saját elveivel, hiszen akkor a saját bukását irná meg.
„Na és ha csak addig igaz a történet, hogy meghalt, a feltámadást már a sátán írta hozzá a Bibliában?”
Ezt a kérdést a farizeusok is feltették Jézusnak:
Máté 12:24
Ennek hallatára a farizeusok így nyilatkoztak: „Beelzebulnak, az ördögök fejedelmének nevében űzi ki az ördögöket.” Jézus belelátott gondolataikba és így szólt hozzájuk: „Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, minden önmagával meghasonlott város vagy ház elpusztul. Ha a sátánt sátán űzi ki, meghasonlik magával. Hogyan állhat fenn akkor az országa? Ha én Beelzebul segítségével űzöm ki az ördögöket, a fiaitok kinek a segítségével űzik ki? Így ők lesznek bíráitok. De ha én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor már elérkezett hozzátok az Isten országa.
Magyarul, ha az Üdvösség a Sátán hazugsága, akkor egy önellentmondás, hiszen a Sátán az Üdvösség ellensége. Miért magasztalná fel a saját ellenségét? Miért állítaná azt, amit tagadni akar? Ha a feltámadás a Sátán hazugsága, akkor saját magát hazudta vereségbe. Ha viszont nem hazugság, akkor pedig azért szenvedett vereséget.
Na és ha a sátán, aki már akkor uralkodó volt, (hiszen sikerült neki Jézust keresztre juttatni) - sugalmazta Máténak a sorokat?
Miért úgy íratta meg a Bibliát, ahogy meg van írva?
Tudja az ördög!
Mondjuk van egy tippem, amíg mindenki nyugodtan várja a soha be nem következő végítéletet, addig az ő hatalma háborítatlan.
Ha Isten meg tudná buktatni, akkor már megtette volna.
"OK, tehát Sátán tehet mindenről, de lehet, hogy nem is létezik? Akkor viszont a B variáció?"
Ezzel mi a baj? Egy ateistának nem létezik Isten, mégis mindenről Isten tehet szerintük
"Egyrészt mindenhol azt hallom, de ha tényleg el tudta intézni a Jézust, akkor valószínűleg így is van.
Ha ezt megtehette, akkor a Bibliát átírni, vagy úgy megíratni, ahogy az a céljainak megfelel, az kismiska."
De az is lehet, h a megváltás Isten terve volt. Ja tényleg, az volt:)
"Szerintem nagyon ravasz trükk ez a feltámadás a sátántól, hogy beírta a Bibliába."
A sátán elég negatívan ír önmagáról, sőt a vereségéről is. Kicsit meg van hasonulva, nem?:)
"Mindegy, hogy átmenetileg, vagy hogyan szerezte meg, ha az övé a hatalom, akkor azt nem adja vissza többé."
Csakhogy ez nem abszolút hatalom, hanem feltételes. Hatalmat csak akkor és addig birtokolhat bárki is, amíg Isten engedi, mivel Istené az abszolút hatalom
"Feltéve, hogy nem feszítették keresztre. Na meg ugye ezeket a sorokat is a Biblia tanítja, de ha a sátán meghamisította, akkor mennyire lehet benne bízni?"
Nem értem, mi értelme van, h a sátán saját maga ellen ír?
"Jézus Istentől kérte a halált, "ne úgy legyen ahogy én akarom, hanem ahogy te". Nem a Sátán ölte meg, ő sosem tenne ilyet, csak a gonosz Jehova!"
Isten előre látta, h a sátán keresztre feszítteti, ezért így készítette el a megváltási tervét. Ettől még a sátán ölette meg, nem tudván, h ezzel saját sorsát pecsételi meg, mivel Jézus Isten, ezért nem tud halott maradni, és így Jézusban minden megtérő ember szintén fel fog támadni.
Csodálatos!
Nem-e benned van az ördög munkája, hogy a hívő embereket hitvesztésre bírod a kételyekkel?
Sőt néhányat amit olvastam, nagyon ördögiek a kérdésükből, mert olyan van, hogy hívők ti miért hisztek, meg nincs Isten, meg kitaláció az egész, meg nincs történelmi bizonyíték. Én mondom ez mind-mind az ördögi terv része, mert azt akarja, hogy felejtsék el az Istent, lehetőleg mindenki.
" Mondjuk van egy tippem, amíg mindenki nyugodtan várja a soha be nem következő végítéletet, addig az ő hatalma háborítatlan. "
Azért tényleg eldönthetnéd,hogy hiszel-e és ha igen,akkor egyáltalán mit,mivel fentebb azt írod,nem biztos,hogy létezik sátán. De azért lehet,hogy ő sugalmazta a Bibliát (természetesen csak azt,ami neked nem jön be),aztán jössz a nagy uralmával,aztán az általad említett "soha be nem következő végítélettel",amiket teljesen biztosra jelentesz ki. Ez gyakorlatilag úgy fest,hogy érvek nélkül mondod egyik-másik részre,hogy ez a sátán ihletése,az kamu,amaz meg nincs is. Ahogy már javasoltam,ne rugózz ezen,keres magadnak valamit,vagy maradj ateista (vagy bármi is vagy),de az észjárásod még mindig a levegőben lóg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!