310-ben egyesek megkezdik a keresztjelölèst (keresztvetèst). Jèzus vagy az apostolok gyakorolták?
Ha a Hèber ès a Görög iratokban nem jelenik meg,akkor mègis honnan ered?
Ha megjelenik kerek igeheljet.
30.Van aki az evangèliumot hirdeti.
Az örömhirt,amit Jèzus a cselekedetèvel bemutatott.
Amire azt mondta "ezt tegyètek"
Nem szívesen de muszáj reagáljak.
Ami a kereszt cím alatt van a linken rengeteg biblia vers van,amiből tanulhat mindenki,az állitások alávannak támasztva az írókkal,törtènèszekkel,tudósokkal,bibliával
Ellentètbe veled aki sehonnan semmit nem idèz,csak önmagad a cinikus,hamis állitásaiddal.
"Neked ne küldjek ilyen linkeket"hat nem is neked küldtem hanem az oldalnak.
Az ilyeneket te nem èrted,ès nincs is ilyen szinvonalas tanulmányod.
Három századdal le vagy maradva a biblia èrtelmezèsben ès tanulmányozásban.
Nem tudom tudod e,hogy a lovaknál mi az ellenző.Ha nem tudod nèzz utánna,mert te tudtod nèlkül hordozod.
Örülök,hogy sikerült,hogy attól a primitív vallásbol sikerült kijelenkezzek ès igyekszem Tanú lenni.
Kijelenkezèskor a papban olyan felebaráti szeretet volt,hogy szitkozódott,mindha függenèk tőle.
Ha mègis veled leveleznèk privátban leveleznèk,amire nincs esèly,úgyhogy az oldalal levelezek,akkor is ha rád reagálok.
Veled ellentétben én idézek a Bibliából, mint tettem korábbi hozzászólásomban is:
"mi azonban a keresztrefeszített Krisztust hirdetjük, ami ugyan a zsidóknak botrány, a pogányoknak pedig oktalanság"
Te eddig legfeljebb az őrtornyot linkelgetted.
"Örülök,hogy sikerült,hogy attól a primitív vallásbol sikerült kijelenkezzek ès igyekszem Tanú lenni."
Nem tudom melyik vallásra gondolsz, mert korábban unitárius voltál, mint régi hozzászólásaidból egyértelműen látható (például a több éves Szentháromságot firtató kérdéseid). Most jehovás akarsz lenni. Egyik szektából mész a másikba, nagyon nem hat meg. Az ilyen csapongó embernek nincs igazi szilárd hite, csak hol ide, hol oda verődik, mint egy csahos kóborkutya.
"Az Ujszövetsègben Jèzus halála után,az apostolok nem imádkoztak keresztvetèssel,de semmi gyakorlatban nem használták a keresztvetèst."
Örülök, hogy ezt te írtad le, hisz akkor én is nyugodtan tudom folytatni, hogy nem csak a keresztvetést nem végezték, de a házról házra járkálást sem és az őrtorony újság állvány mögött sem álltak. Úgyhogy köszi, akkor ezt a fonalat tovább is viszem.
Be töltöm az ohajodat,ezèrt nem a jw.org vagy youtu.be-rol idèzek a barátságunk kedvèèrt,hanem a következőről a"transindex.ro. A román felebarátaidtol,mivel kedveled őket.Meg is èrdemlik mert a hitük kifogástalan.
Nekem nem nyílik meg a linkelt oldalad, felhasználónevet és jelszót kér nálam.
De szerintem nem értetted meg amit írtam, én azt várnám, hogy a Bibliából idézz. De te erre valamiért nem vagy hajlandó. Most is valami román oldallal jössz, ami be se jön nálam, de hidd el, ez sem érdekel. Ha nem a Bibliát idézed, akkor felesleges minden linked.
37.Fiókot cserèltèl,vagy embert.
Nem tèvedsz mert a GYIK szerint szabad.
A hirdetèssel kapcsolatosan:
Csel.1:8."De erőt kaptok majd,amikor a szent szellem eljön rátok,ès tanuim lesztek Jeruzsálemben,egèsz Judeában ès Szamáriában ès a föld legtávolabbi rèszèig"
Jel.14:6."Ès láttam egy másik angyalt az èg közepèn repülni,ès örökkèvaló jó hír volt nála,hogy hirdesse azt azoknak,akik a földön laknak,minden nemzetnek,törzsnek,nyelvnek ès nèpnek"
Csel.5:
27."Elhozták hat,ès odaállitották őket ,a,szánhedrin elè.A főpap pedig kikèrdezte őket28"ès ezt mondta:határozottan megparancsoltuk nektek,hogy netanitsatok annak az embernek nevèben,ti mègis betöltöttètek Jeruzsálemet a tanitásotokkal,ès elhatároztátok,hogy minket tesztek felelősè a haláláèrt"
Te mègis a Szánhedrin helyèbe kèpzeled magad,hogy a tanúk nehirdessenek.
Te mièrt nem hirdetsz?
Azèrt mert nemköveted Jèzust.
Ez a te dolgod ,úgyis csak rosszat tennèl.
A Tanúk 141országban ès helyisègben hirdetnek.Ti pedig foltokban vagytok a földön, de ott sem hirdettek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!