Szerintetek Isten sok vagy kevés embert fog beengedni az országába?
9.
(Jelenések 5:10) 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
Isten országa, egy valós kormányzat, királlyal/Jézus vezetésével/, akik mellett néhány ember kiválasztottakként fog királyként, és papokként fognak ténykedni az engedelmes emberek felett". Ezért ez nem az emberben lévő érzés.
A helyes fordítás ezért így hangzik:
Isten országa, vagy királysága köztetek van.
Ezt azért mondhatta Jézus, mert mint leendő király, közöttük volt, aki a jövőben lesz , kinevezett királya Isten királyságának.
(Dániel 2:44) 44 És azoknak a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig,
(Dániel 7:13, 14) 13 Néztem tovább az éjszakai látomást, és íme, egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel. Bebocsátást nyert az Öregkorúhoz, és egészen elé vitték. 14 Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják. Uralma időtlen időkig tartó uralom, amely nem múlik el, és királysága nem semmisül meg.
Ez nem egy érzés ami az emberben van, ha szereti Istent.
Sosem volt az, amikor Isten vezette az embereket, hanem valódi hatalom.
A létezése alatt pedig ezt az ígéretet kaptuk:
(Ézsaiás 65:20–25) 20 „Nem lesz ott többé néhány napot élt csecsemő, sem öregember, aki ne töltené be napjait; mert százéves korában is gyermekként hal meg az ember, a bűnös pedig, ha százéves is, megátkoztatik. 21 Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és kezük munkáját teljesen javukra fordítják választottaim. 23 Nem fáradnak hiába, nem veszedelemre szülnek, mert Jehovától megáldott utódok ők, leszármazottaikkal együtt. 24 És úgy lesz, hogy még mielőtt kiáltanának, én már válaszolok, még beszélnek, és én már meghallgattam. 25 A farkas és a bárány együtt fog legelni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen” — így szól Jehova.
Isten az égből uralkodik a Föld felett, ahogy mindig is volt.(Ézsaiás 66:1) . . .: „Az egek a trónom, a föld pedig lábzsámolyom. . . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!