Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol lakik Isten?

Hol lakik Isten?

Figyelt kérdés
Milyen alakja van Istennek? Miből teremtette a világot?

2019. jún. 30. 00:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Másik állítás szerint Isten bennem lakozik. Ezt hogyan kell érteni? Éreznem kell? Hallanom kell? Vagy én is Isten vagyok valamennyire?

Isten szelleme miben különbzik az én lelkemtől? Különböző szellem típusok vannak? Vagy csak a mérete és sűrűsége más a léleknek?

Hogyan lép kapcsolatba a szellem az anyaggal vagy más szellemi anyaggal?

2019. jún. 30. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Isten mindenütt ott van, kivéve a pokolban.
2019. jún. 30. 12:24
 13/16 pelgrim ***** válasza:

# 11

“Másik állítás szerint Isten bennem lakozik. Ezt hogyan kell érteni?”

Talán úgy, hogy te Isten fejleménye vagy, nem teremtménye, mint ahogy a fa levele nem teremtménye a fának, hanem fejleménye, az élet a levélben azonos az élettel a fában. Tudatod, vagy lelked azonos Isten tudatával, lelkével.

„Isten szelleme miben különbzik az én lelkemtől?”

Szerintem a tudatnak vagy léleknek, vagy szellemnek nincs sürűsége csak fejletsége, vagy inkább felszabadultsága. Isten a feltétlen tudat, nálunk ugyanez a tudat korlátolt.

"Hogyan lép kapcsolatba a szellem az anyaggal vagy más szellemi anyaggal?"

Szerintem az anyag bármilyen szilárdnak is tűnik, valójában a tudat vagy szellem kivetítése. Jézus megjelenése halála után a tudata kivetítése volt oly élethűen hogy Tamás nem kételkedhetett mikor ujjait Jézus oldalába tette.

Ugyanez érvényes a világmindenségben minden létező anyagra és a térre és az időre is.

Isten szerintem az Eredeti Ihlet, mindennek Kezdete és Forrása, a Vezérlő Alapelv mindenben, de hiába kérdezed hogyan jött létrem mert nem fogsz rá kielégítő választ kapni mindaddíg míg nem azonosulsz vele teljesen.

Valaki már írta: „Amúgy meg ejnye-bejnye Lucifer-666! Neked ezt tudnod kellene.”

Én is úgy gondolom, hogy te bizonyára többet tudsz e dolgokról, de jó hogy ilyen kérdéseket teszel fel, nehogy begyepesedjen itt fenn. :)

2019. jún. 30. 12:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Èn írtam már, hogy isten benned él.

Ezért azok a kérdések amiket a második hosszá szolásodban írtál, azokon neked kell gondolkodni, más erre választ nem tud adni csak te mert isten benned él.

2019. jún. 30. 13:43
 15/16 anonim ***** válasza:
A legtöbb vallás úgy gondolja, hogy Isten önmagát osztotta fel, így keletkeztunk. Tér és idő abban a dimenzióban nincs. Mindenkiben ott van isten lelkének egy pici darabja. Így te is nyugodt szívvel mondhatod, hogy ^Isten vagyok!`
2019. júl. 5. 11:09
 16/16 anonim ***** válasza:

A legtöbb vallás úgy gondolja, hogy Isten önmagát osztotta fel, így keletkeztunk. Tér és idő abban a dimenzióban nincs. Mindenkiben ott van isten lelkének egy pici darabja. Így te is nyugodt szívvel mondhatod, hogy 'Isten vagyok!!

Valójában egyszerre több anyagi kivetulesunk van, egy fizikai testben a szellemunk egy pici darabja ölt anyagi formát.

Érdekelne a te véleményed Istenről.

2019. júl. 5. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!