Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igazi, hívő keresztények a...

Az igazi, hívő keresztények a Fidesz pártján állnak?

Figyelt kérdés
Igazi, hívő keresztények válaszát várom, akiknek tényleg életük része a vallás.

2019. jún. 28. 15:04
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
74%

Engem hívő keresztények közé szoktak sorolni, de a Fideszt az ország betegségének gondolom, és nagyjából semmilyen módon nem azonosulok velük.

Ha valami, akkor a Fidesz antikrisztusi. Semmiben nem hisz a saját hasznán kívül. Ha holnaptól muszlimnak lenni jobban kifizetódó, akkor stadionokról átállnak mecsetek építésére. Lásd azeri baltás gyilkos esete, ahol egy muszlim ölt meg egy keresztényt, mai narratívájukban migráns terrorizmust kiáltanának, de kellett az azeriek üzlete. Most igyanezt játsszák a meggyilkolt máltai újságírónő esetében. Kereszténydemokráciának hazudott barbarizmus, ez a Fidesz.

Nekem ez a véleményem.

2019. jún. 28. 22:06
 22/33 jdfGabrella ***** válasza:
Szerintem ez nem attól függ.
2019. jún. 29. 08:56
 23/33 anonim ***** válasza:
73%

Én kereszténynek tartom magam, követem is a vallásomat.

Politikai identitásom is van, mert szerintem tévednek a Jehovások abban, hogy egy hívő ne politizáljon. Jézus nem politizált az tény. Én meg nem vagyok Jézus, ráadásul a keresztény értékrendeket képviselni kell.

Kérdésre válaszolva dehogy vagyok fideszes. Szinte kimenekültem külföldre miattuk, de ez nem személyes megvetés, látom mit művelnek az országban. Ami különösen zavar, hogy a kereszténység mögé bújnak.

Talán a Hungary Helps programot leszámítva semmi olyan nincs a magyar kormányban, ami miatt kiérdemelnék a keresztény jelzőt. Simán magukra aggatták.

Személy szerint ha már témánál vagyunk jobbikos vagyok, mert a balliberális oldalt sem érzem magaménak, a szélsőjobbról nem is beszélve.

2019. jún. 29. 12:24
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jó látni, hogy ezzel az álkereszténykedéssel nem sikerült hatniuk azokra, akikről azt hitték, hogy emiatt majd támogatni fogják őket.
2019. jún. 29. 12:42
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Egy igazi hívő nem politizál:

"Akik Enyéim, azok tudják, hogy ellenségszeretettel politizálni nem lehet, s ellenségszeretet nélkül pedig Engem képviselni nem lehet. Előbb-utóbb mindenkinek el kell döntenie, hogy akar-e minden áron ( csak így lehet) képviselni Engem, vagy nem akar." (Jézus; Hang 8/600)

Másrészt viszont a közéletben a jézusi elvek mellett részt vesz, és a választáson a legkisebb rosszat választja és nem pedig a legnagyobb rosszat (pld. liberalizmus, istentagadó baloldali pártokat).

"Megtapasztalhattátok eddigi történelmetek során, hogy csak azok mondhatók Velem szinkronban levőknek, akik a mulandó értékek helyett az örök értékekre irányították figyelmüket. Gyönyörű szép, hangzatos szavakkal aránylag könnyen el lehet kápráztatni azokat, akiknek nincs fülük a hallásra olyankor, mikor a földi élet mulandóságáról, a halálról, az örök élet valóságáról, az Általam boldogító élet birtoklásáról van szó. Gondolj csak országotokban az utolsó választás eredményeire. Kinek volt eszébe egyáltalán az, hogy van Isten, örök élet, mennyország, pokol, stb. Szinte mindenki elfelejtette az elmúlt emberöltő sátáni uralmának borzalmas erkölcsi roncsolását, s szinte mindenkit az érdekelt, arról volt gondban: mit eszünk, mit iszunk, mibe öltözködünk?, tehát arról, amiről Én egyértelműen szó szerint azt mondtam, hogy ezt ne tegyétek. Nincs józan eszű ember országotokban, akik ne tudná, hogy aki ateistákra, istentelenekre szavaz, az a pokolra szavaz. És lám, elképesztő mértékben ezt tették a hiszékeny emberek. "

Jézus; A HANG - könyv 3229

2019. jún. 29. 12:53
 26/33 A kérdező kommentje:

Attól, hogy a Fidesz kereszténynek vallja magát, pont ugyanannyi közük van Istenhez, mint a balliberális pártoknak. A képmutatás sokkal nagyobb bűn, mintha valaki felvállalja, hogy nem hisz.

2019. jún. 29. 13:30
 27/33 readymix válasza:
12%
#7-es Az első mondatod a "nem egyeztethetó össze" a kereszténység vs. liberalizmus, ami egy baromság, meghatározta a FideSS-állásodat. Annak ellenére, hogy ők már minden csak nem kereszténypárt vagy kormány, hanem inkább horogkeresztény. Már nincs olyan társadalmi csoport vagy intézmény, amibe nem rúgtak bele és még nincs vége.
2019. jún. 29. 16:48
 28/33 anonim ***** válasza:

Nem szerintem ők Isten mellett.

(aki egy-két ember véleményével ellentétben nem orbán viktor)

2019. jún. 29. 18:32
 29/33 Alex Fly ***** válasza:
Nem.
2019. júl. 1. 09:26
 30/33 anonim ***** válasza:
0%

"...az Apostolok cselekedeteit Lukács írta és nem Pál. Ha még ennyit sem tudsz, akkor az igen nagy kétségeket ébreszt bennem teológiai tudásodról."

Nem szeretném, ha a valóság belemaszatolna a tiszta búza képzeletvilágodba, de azért megjegyezném, hogy Lukács nem másnak, mint Pálnak az athéni beszédét jegyezte le az ApCsel beidézett részében, azaz a forrás Pál apostol. A megjegyzésed csak arra enged következtetni, hogy a bibliai műveltséged korlátai nem engedtek elmélyülni a tartalmában. Még az életben nem hallottam olyan ellenvetést, amikor valaki Jézus szavait, Jézus szavaiként idézte, hogy az illető nyilván nem tudja, hogy az evangéliumok lejegyzője Máté, Márk, Lukács és János voltak, nem pedig Jézus. Gondolom, ha egy újságíró idézi egy ismert ember mondatait, akkor számon kérnéd egy harmadik féltől, hogy miért nem az újságírót nevezi meg forrásnak, hanem azt, akit idézett... Mindig tanul az ember, talán egyszer majd én is elérhetem azt az intellektuális szintet, hogy veled együtt tudjak szárnyalni a zsenialitás magasságaiban...Addig is megjegyezném, hogy az idézett részben továbbra is beszél Pál apostol a nemzetek határairól, azaz vannak a nemzeteknek határai.

2019. aug. 18. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!