Egyet értetek ezzel? „A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak” (Albert Einstein).
Ja, most figyeltem csak fel rá:
„A tudomány vallás nélkül sánta"
HIT nélkül!
NEM vallás nélkül!
Még egy dolog:
ez a hit is a KÖZNAPI hitet jelenti! Véletlenül sem a vallásos hitet!
A tudományhoz az a fajta hit kell, hogy bízzál MAGADBAN, és a tudásodban, elképzelésedben.
Nem egy külső, ismeretlen és megismerhetetlen erőben.
Ezt nem Einsten mondta, sőt ő maga már életében elmondta azt, hogy a vallásos meggyőzőséséről hazugságokat terjesztenek.
Az idézet egyébként is hülyeség. A tudománynak nincs szüksége vallásra. Olyan modelleket állítanak fel a tudósok, amikben nincs semmi misztikum.
Ellenben a vallásnak kell a tudomány, hogy a meséiket el tudják adni. Persze náluk csak a tudomány látszata van meg: pl. kreacionizmus ami áltudomány.
te nem vallas ellenzo vagy? Mert eddig ugy lattam ahogy tobbi JT-k is
igy mit szamit ez a mondas? Mit szerettel volna? Osszehozni a tudomanyt es a vallast?
mert nagyon jol megvannak egymassal...
csak ott nem ahol az emberek ellenteteket izzitanak
24
Közveszélyes Kontár
"te nem vallas ellenzo vagy? Mert eddig ugy lattam ahogy tobbi JT-k is" - nincsen jelentősége a vallásosságomnak a kérdéshez.
Érdekeltek a vélemények, köszönöm, hogy te is leírtad, egyetértek veled abban, hogy:"...jol megvannak egymással..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!