A húgom apáca akar lenni. Mit tegyek?
A másik apáca története:
Egy német nő, Doris Wagner-Reisinger azt mesélte, hogy mielőtt apácaként szexuálisan bántalmazták volna, már spirituálisan is megtörték, például nem olvashatott könyveket, vagy nem beszélhetett másokkal személyes dolgokról, elvesztette az önbizalmát és nagyon gyengévé vált. A közössége egy férfi tagja ezután környékezte meg, amikor egyedül volt.
Eleinte csak állt mellette a szobájában és úgy beszélgettek, aztán meg is ölelte, egy alkalommal pedig amikor bement a szobájába, a férfi levetkőztette és megerőszakolta.
Ez sokként ért. Megértettem, hogy mi történtik és nem hittem el. Tudtam, hogy ez nem helyes, de teljesen meggyőzött; ő egy pap, ez egy szent közösség, ez lehetetlen. Képtelen voltam megérteni, hogy ebben a világban, ebben a tökéletes világban, amiben élek, hogy fordulhat elő nemi erőszak. Évekbe telt, mire megértettem, hogy ami történt, az nemi erőszak volt, és mire beszélni tudtam róla.
Elmondása szerint ezután komolyan megingott a hite, és először azt gondolta, hogy ha beszél erről, akkor az egyháznak okoz kárt, és hogy Isten azt akarná, hogy inkább hallgasson a történtekről, de ezt elviselhetetlennek érezte, mert nem tudott hinni egy ilyen Istenben.
"Végül találkoztam egy másik pappal a közösségben, akivel tudtam beszélni erről, és akivel fokozatosan egymásba is szerettünk. Tudtam, hogy ha Isten létezik, akkor ő küldte nekem ezt az embert - valakit, aki szeret".
A nő végül otthagyta előbb a közösséget, majd 2011-ben kilépett az egyházból.
"olyan sztorikat hallottam, nem is keveset, hogy egy férfi, aki nem pap, megerőszakolt egy nőt, aki nem apáca"-írod.
Sajnos ilyen is van. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a katolikus pap a szexuális vágyait elfojtja, akár éveken, sőt évtizedeken át. Ugyanígy az apáca is. Hasonló a börtönökben van még, ott is gyakori a szexuális devianciák és torzulások megjelenése, ezért több országban a pszichológusok ezt felismerték, és a börtönlakóknak bizonyos időnként engedélyezve van a családjával, feleségével, férjével való együttlét, hogy ne következzen be torzulás a személyiségükben.
A papoknál és apácáknál ez sajnos nincsen meg. :(
"ezt a két történetet szóról szóra elhiszed, és általánosítasz az összes papra és apácára belőle"
Eleinte a 2. apáca sem hitte el, hogy a pap megerőszakolta, gondolom másnap azt hitte, hogy csak rossz álom volt. Aztán fokozatosan be kellett látnia, hogy mi történt, és a hite és bizalma ennek megfelelően alakult a Római Katolikus Egyházhoz.
Általánosítani nem kell, vannak statisztikák akár katolikus egyház belső iratai alapján is. Kb. tudjuk mennyi pedofil pap van, mennyi homokos, mennyi, aki női szeretőt tart (pap bejárónője papi szerető szerepben), és mennyien próbálják valóban betartani a cölibátusi fogadalmukat, több-kevesebb sikerrel.
Váratlan fordulat: meghalt a pap, aki tanúskodott volna az apácát megerőszakoló indiai püspök ellen
Holtan találták hétfőn Kuriakosz Kattutara indiai katolikus papot, aki kulcsfontosságú tanú volt a Franco Mulakkal püspöknek, a Pandzsáb állambeli Dzsalandhar egyházmegye vezetőjének egy apácával szemben elkövetett
nemi erőszakkal kapcsolatos ügyében.
A hatóságok nyomozást indítottak a haláleset körülményeinek kivizsgálására.
A rendőrség közlése szerint Kattutara holttestét egy templom szobájában találták meg Pandzsábban. A pap testén egyelőre nem találtak erőszakra utaló nyomokat, még vizsgálják a halál okát.
Dzsalandhar egyházmegye az internetes honlapján fejezte ki sajnálatát a pap "hirtelen elhunyta" miatt.
Mulakkal püspök ellen júniusban tett feljelentést az apácarend egyik tagja, mert elmondása szerint a főpap 2014 májusától kezdve két éven át rendszeresen megerőszakolta.
"
1998-ban II. János Pál pápa megnyitotta a Vatikán egyik archívumát a nagyközönség előtt, Hubert Wolf német teológus pedig rábukkant a Sant’Ambrogio történetére, amelyből aztán könyvet is írt – ennek a fontosabb részeit dolgoztuk most fel egy cikkben.
A Firrao-Maria Luisa-kultusz közös eleme volt az Istennel való közvetlen kapcsolat mellett az, hogy
ennek segítségével vették rá arra a többi apácát, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek velük.
Maria Luisa magyarázata az volt, hogy olyan isteni ajándékot kapott, amelyet csak úgy tud továbbadni másoknak, ha megcsókolják őt a száján és a mellén, megérintik nemi szervét, és közösülnek vele – igaz, ezt nem így hívták, hanem spirituális cselekedetnek. A tanúvallomásokból kiderült, hogy a novíciák ezekben a helyzetekben mindig kellemetlenül érezték magukat és egyáltalán nem önszántukból vettek részt, azonban a mély hitük és a tény, hogy Maria Luisa a feljebbvalójuk volt, megakadályozta azt, hogy nemet mondjanak.
Az aktusok után szégyellték magukat, ez pedig Maria Luisának is előnyére vált, hiszen így biztos lehetett benne, hogy az áldozatok nem fognak fecsegni.
Annak, hogy Maria Luisa „kiválasztott”, több jele is volt. Amellett, hogy ő maga mondta el ezt, Szűz Mária „leveleket is írt” neki, amelyek titokzatos módon mindig egy zárható fadobozban jelentek meg. A doboznak elvileg egy kulcsa volt, amelyet Peters atya tartott magánál, gyakorlatilag azonban kettő: a másikat Maria Luisa tartotta magánál, aki maga készítette vagy íratta meg mással a leveleket, mondván, azokat Szűz Mária diktálja, rajta keresztül.
"
Még egy apácás ügy, amelyben letartóztatták az apácát a rendőrök, a képen az apáca látható rendőri kíséretben. Pedig az apáca csak a papokat segítette:
Letartóztattak egy katolikus apácát, mert segített a süket gyerekek megerőszakolásában
Letartóztattak egy római katolikus apácát, mert öt papnak segített a süket gyerekek szexuális bántalmazásában.
A 42 éves Kosaka Kumiko segített a papoknak a gyerekek megerőszakolásában. A papok análisan és orálisan is bántalmazták a süket diákokat az argentin iskolában. A papok fürdőszobákban, a hálókban, a kertben, de a pincében is bántalmazták a gyerekeket Lujan de Cuyo városában.
Kumiko ellen akkor kezdtek el nyomozni, miután egy diák elmondta, hogy pelenkát kellett viselnie, hogy az erőszak miatti vérzését felfogják valamivel. Azóta kiderült, hogy legalább 24 gyereket bántalmaztak az iskolában, és senki sem hallotta a bántalmazott gyerekek sírását, hiszen társaik is mind süketek.
Az apácát a héten tartóztatták le, és a papok segítésén túl a gyerekek verésével is gyanúsítják. Kumiko 2004 és 2012 között dolgozott az iskolában, és 10-től 50 évig terjedő börtönre számíthat.
A hírhedt apáca a Washingtonpost-ban:
Most vicces, hogy előszeded az eseteket. Én meg akkor kezdjem el ennyi erővel azokat belinkelni, amikben ateista magyar férfi erőszakoskodott ateista nővel vagy éppen gyerekkel?
Ja mondjuk feleslegesen fáradnék, elég bekapcsolnod bármelyik híradót.
Hihetetlen történet, hogy papok süket gyermekeket erőszakolnak meg, és ebben egy apáca asszisztál. A bíróság meghallgatva a szereplőket és a vádlottakat, elhitte a történetet. A hír fotókkal bejárta a sajtót.
A történetet a bírósági ítélet alapján és a rengeteg fotó láttán én is elhiszem, hogy megtörtént (az, aminek nem kellett volna megtörténnie).
Nem tudom, hogy az erőszakoló papok mennyit kaptak.
Érdekesség, hogy a pedofil Michael Jackson egyik fiúgyermek barátja is a véres alsónemű miatt bukott le az anyukája előtt.
"kezdjem el ennyi erővel azokat belinkelni, amikben ateista magyar férfi erőszakoskodott ateista nővel vagy éppen gyerekkel"
Ott nem fogja mondani az ateista, hogy Szűzanya levelet írt neki. :) Meg azt, hogy a spirituális rituálén keresztül - mely során meg kell érinteni a mellbimbót és nem tudom mit - fény-energiát ad át.
Ezek nem csak szimpla nemi erőszakok, perverzitások, hanem a vallásos babonaság, a hamis vallás is, a hamis tanítások hatása (pl. cölibátus erőltetése arra alkalmatlan embereknek, babonaságok) is tetten érhető.
Kibukik a 7 dombon épült városban alapított vallás hamissága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!