Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elragadtatàs most mikor lesz?

Elragadtatàs most mikor lesz?

Figyelt kérdés

Hallottam több tanítást is az elragadtatásról, van akik szerint a nyomorúság elött lesz, van akik szerint, akkor mikor az antikrisztus megszegi a szerződést, (a korszaka felén,) és vannak akik szerint, a nagy nyomorúság, de a csapások elött, én is úgy gondoltam, hogy a nyomorúság elött lesz, de valahol ezt az Igét írták, ami a nyomorúság utáni elragadtatásra utal?! Így kicsit összezavarodtam.

Máté 24:29‭-‬41-ezt írja:

Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek. És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel. És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig. A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár: Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek. Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak. Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül. A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

Lehet, ez az Igerész a nyomorúság alatti megtérőkre utal?

Másik kérdésem, aki részesül az elragadtatásban, akkor ideiglenesen kerülünk a Mennybe? Mert Jézus azt mondta, hogy elmegy, hogy helyet készítsen a hívők számára, de az 1000 éves Királyság, itt a Földön lesz, ha jól értem.

2019. jún. 18. 11:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

15. Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak.

16. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;

17. Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.

Mit olvashatunk?

Amikor Pál többesszámban beszél, akkor ő nem az egész világ emberiségére utal és gondol, hanem csak az igazhitű keresztényekre, akik Krisztuséi.

Tehát Jézus visszajön hatalmas dicsőségben, és azon igazhitű keresztények, akik akkor még élnek, azok elragadtatnak az Úr elé a levegő égbe.

A többi hitetlen pedig ugyanúgy maradnak testben itt a földön és rajtuk fog uralkodni Jézus a feltámadt szentekkel ezer évig.

A "nagy" nyomorúságra térve pedig azért van kiemelve, mert ilyen nagy mérvű nyomorúság még nem volt soha a földön és ezen kívül már nem is lesz más.

Mt.24,21. Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.

Képzeljetek el olyan nyomorúságot csak a légkörre és a természetre vonatkoztatva, ahol a csillagok nem látszanak, a hold fénye csak vörös színben látszik és a nap is csak harmadrészben ontja fényét, mint amikor füst üvegen vagy szőrzsákon keresztül nézzük a napot.

Ilyen lesz a nagy nyomorúság idején. Ez az időszak előzi meg Jézus eljövetelét, visszajövetelét. A világ szó szerint, a szó legszorosabb értelmében sötétségbe borul. Erről az időről az ó szövetségben is sokat olvashatunk.

Mt.24,29. Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.

Ilyen nyomorúság még sosem volt és ezen kívül más nem is lesz, csak ez az egy, ami az Antikrisztus idejében tetőzik és megelőzi Jézus Megjelenését, visszajövetelét.

2020. okt. 27. 12:36
 12/12 anonim ***** válasza:
2020. okt. 27. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!