Elragadtatàs most mikor lesz?
Hallottam több tanítást is az elragadtatásról, van akik szerint a nyomorúság elött lesz, van akik szerint, akkor mikor az antikrisztus megszegi a szerződést, (a korszaka felén,) és vannak akik szerint, a nagy nyomorúság, de a csapások elött, én is úgy gondoltam, hogy a nyomorúság elött lesz, de valahol ezt az Igét írták, ami a nyomorúság utáni elragadtatásra utal?! Így kicsit összezavarodtam.
Máté 24:29-41-ezt írja:
Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek. És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel. És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig. A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár: Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek. Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak. Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül. A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
Lehet, ez az Igerész a nyomorúság alatti megtérőkre utal?
Másik kérdésem, aki részesül az elragadtatásban, akkor ideiglenesen kerülünk a Mennybe? Mert Jézus azt mondta, hogy elmegy, hogy helyet készítsen a hívők számára, de az 1000 éves Királyság, itt a Földön lesz, ha jól értem.
El vagyok ragadtatva:)
Én annyit fűznék hozzá (félig off), hogy ez a rész nagy tévedés:
"van akik szerint, akkor mikor az antikrisztus megszegi a szerződést, (a korszaka felén,)"
Ez a Dániel 9.27 félreértéséből adódik.
A 9.26 folytatása, ahol a Messiás az alany, tehát a 27. vers is róla szól.
9,27 És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, [Máté. 24,15.] a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
Tudod, miért vetett véget a véres áldozatoknak? Mert keresztre feszítették. De utána is folyik a szövetség megerősítése sokakkal, lsd. apostoli munka.
Utálatosságok szárnyán pusztít: Jeruzsálem lerombolása. Nem véletlen az áthivatkozás erre:
24,15 Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, [Dán. 9,26.27.12,11.] a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):
24,15 Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, [Dán. 9,26.27.12,11.] a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):
24,16 Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
24,17 A ház tetején [Luk. 17,31.] levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;
24,18 És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.
24,19 Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.
24,20 Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se [Csel. 1,12.] szombatnapon:
24,21 Mert akkor nagy [Dán. 12,1.] nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
24,22 És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.
Ekkor az (ószövetségi) Élet könyvében lévők Krisztus miatt megdicsőülnek:
Dániel
12,1 És abban az időben felkél [rész 10,13.] Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben.
(Dániel 10,13 De Persiának fejedelme ellenem állott huszonegy napig, és ímé [vers 21.] Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, eljöve segítségemre, és én ott maradék a persa királyoknál;)
12,2 És sokan azok közül, a kik alusznak [Ezék,. 37,11.12.] a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
Tehát semmiféle 7 éves sátáni szövetség nem lesz szerintem. Nekem a Bibliából nem jön ki
Isten eredeti szándékának megfelelően, az örök élet a földön van. kezdetben nem volt tervben, hogy embereket a haláluk után égi életre támasszon fel.
Jézus, mint messiási királynak lett kinyílvánítva, hogy néhányan Társ királyai és papjai lehetnek az égben, akiket az Atya erre kiválaszt. Az első tanítványokat is az Atya jóváhagyásával választotta, nem saját elgondolásból. Azok akik erre a tisztségre kijelőltek, és valóban érdemesek rá, azokat még armageddon előtt, a nagy nyomorúság végső szakaszában viszi el, vagy is nem kell meghalniuk hanem szellemi testet kapnak, hogy a meghívásuk helyét elfoglalják.
A Többiek akik méltónak találtatnak, azok túlélik a nagy nyomorúságot, és Isten haragját. Ők lesznek az újvilág társadalmának, a messiási királyság ezer éves uralmának első alattvalói. Őket most gyűjtik be, hogy egy egységes népe legyen Istennek.
Szia,
A Szentírás egészen pontosan fogalmaz:
"Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, akik élünk, akik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, akik elaludtak. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak volt a Krisztusban; azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és eképpen mindenkor az Úrral leszünk." (I.Thessz. 4:15-17)
Az apostol többször is egyértelművé teszi: "akik megmaradunk". Vagyis az elragadtatás után nem lesz élő ember a Földön.
Üdv. Péter
Kedves Páter
Az I.Thessz. 4:15-17 versei az általad írt megállapítást, miszerint "Az apostol többször is egyértelművé teszi: "akik megmaradunk". Vagyis az elragadtatás után nem lesz élő ember a Földön." - nem támasztja alá.
Van másik bizonyítékod is?
mert ha ez igaz lenne, nem lenne értelme ennek a kérésnek:"legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is", és ennek sem lenne értelme: "mert megismertette velünk az akaratának szent titkát. Ez kedvére van, és elhatározta, hogy amikor elérkezik a kijelölt időszak vége, egy igazgatási rendszerrel ismét egyesít mindent az égben és a földön Krisztus alatt," Efézus 1:9,10 ...és még sok másik bibliai tanítás is elveszítené az értelmét(értékét) - ez pedig lehetetlen.
Hello,
Itt részletesen kifejtettem valamikor pár éve. Számomra ez az egyetlen, konzisztens értelmezés:
üdv
p
"Az apostol többször is egyértelművé teszi: "akik megmaradunk". Vagyis az elragadtatás után nem lesz élő ember a Földön."
Kár, hogy nem ez volt a kérdés hanem az, hogy mikor.
Szerintem Lovasi Andrásra (Kispál és a borz) kell hallgatni. Ő már régesrég megmondta: "Jöjjön ki este hétre a nagyrétre, várja önt a világ pont a végére."
Persze ez vicc volt. Még Jézus sem tudta, hogy mikor lesz, és vallott is róla: "Azt az órát vagy azt a napot senki sem tudja, sem a Fiú, sem az ég angyalai, csak az Atya egyedül." (Mk 13:22)
Szinte semmi sincs írva az utolsó napról a Bibliában, kivéve azt, hogy teljesen váratlan és hirtelen lesz (mint a villámcsapás), ezért vigyázzunk, legyünk óvatosak, éberek, és mindig álljunk készen az Úr fogadására. Azért van annyi ábrándos magyarázat, mert a Biblia nem ír semmi közelebbit, hogy pontosan mi fog történni, mikor és hogyan, és egyes emberek okosabbnak tartják magukat Jézusnál.
Akik hitben jártak, és Isten akaratát tették, azoknak a lelke megmenekül, bármi és bármikor is fog történni.
üdv
Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!