Miért történik ez a dolog?
Üdvözletem. Van egy furcsa dolog, amit nem értek. Hogy miért a valláskategóriába tettem fel, később leírom. Szóval pár napja eldöntöttem, hogy tisztán fogok élni. És, talán a legnagyobb változtatás, az önkielégítés elhagyása. Szóval napok óta nem végzem, viszont észre vettem, hogy mióta ezt elhagytam, fura álmaim vannak. 1-3 napig nem volt semmi, de azóta minden éjszaka, erotikus álmaim vannak, és egy hajszál híja, hogy nem történik meg a magömlés. Szóval, mióta próbálok tisztán maradni, az álmaimban furcsán sanyargat ez a dolog. Miért lehet ez?
Szóval én hívő ember vagyok, az, hogy miben, és hogyan hiszek, az más kérdés, de a lényeg, hogy próbálok tiszta, erkölcsös, és morálisan kifogásolhatatlan életet élni.
Na vajon miért? Remélem, csak költői a kérdésed...
Azon egyébként lehetne vitatkozni, hogy bűn-e az önkielégítés, havonta legalább egyszer-kétszer le is folynak itt ezek a viták. De oké, elfogadom, hogy bűnnek tartod. Viszont, ha tiszta, erkölcsös életet akarsz élni, akkor talán nem ezzel kellene kezdeni. A tiszta erkölcs azért talán egy picivel többet jelent annál, hogy nem vered ki...:) Ha te úgy gondolod, hogy képes vagy morálisan kifogásolhatatlan életet élni, ami egyébként nem kis ambíció, hiszen erre tökéletes módon egyetlen ember sem képes, a Biblia szerint, legalábbis Jézuson kívül. Szerintem ha erkölcseidben sikerül akár csak valamennyire is megközelíteni a jézusi példát, akkor felteheted az egészre a koronát azzal, hogy többé már ki sem vered...
A miértre biológiai válaszok vannak, annak sok köze nincs a valláshoz, ott érdeklődj.
Ami a morális részét illeti, az éjszakai magömlést nem tekinti az Egyház bűnnek, hiszen egy természetes folyamat, amit nem te irányítasz. Emiatt ne legyen bűntudatod.
(Egy másik 67%-os.)
Szia
Pedig egyszerűnek tűnik. Még nagyon az elején vagy a "tisztán fogok élni" dolognak, és bár napok óta nem gyakorlod, az nem jelenti azt, ogy SOHA nem gondolsz rá napközben. Ez lehet a mgyaráat az álmaidra. Mert még mindig erősen foglalkoztat. De idővel elmúlik a "rossz" álom. Ha megtartod magadat ettől a szokásodtól, sokkal harmonikusabb, bensőségesebb lesz a kapcsolatod később a feleségeddel, eáadásul Isten áldására is számíthatsz. De ha már a vallás oldalon vagyunk, vajon ír erről a Biblia?
Bár a Biblia nem említi meg konkrétan a maszturbálást, azt, amikor valaki szándékosan felgerjeszti a szexuális vágyait és kielégül. Isten Szava azonban erre utasítja a keresztényeket: „Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a (helytelen) nemi vágyakozás . . . dolgában” Kolosszé 3:5.
Aki önkielégítést végez, annak torz képe alakul ki a szexualitásról, és önzővé válik. A Biblia biztosít bennünket, hogy Isten „a szokásosnál nagyobb” erőt ad azoknak, akik mindent megtesznek, hogy felhagyjanak ezzel a szokással. Itt a tanács: 2Korintusz 4:7; Filippi 4:13.
Csatlakozom 2-es válaszolóhoz.
Éjszakai magömlést nem tekinti bűnnek a Teremtő.Emiatt ne legyen bűntudatod. Ezt a szervezeted így reagálja le.,
Ez nagyon ott van ez a kérdés. Már troll kérdés is lehetne! Nagyon jó vagy haver! Látszik milyen kevés válasz érkezik. Nagyon tudsz!
Annyival kiegészíteném, hogy nagyon jó szex álmok vannak ilyenkor, olyan élethű néha, hogy fel sem akarok ébredni. Én is tudom, én szándékosan valamikor nem önkielégítek, hogy ilyen álmaim legyenek.
Viszont az is tilos a vallás szerint, hogy szexuális dolgokat nézel, igaz álmodban, de képi anyag, tehát bűn. Annyit tudsz tenni, hogy levágod a fejed és akkor már elvileg bűntelenül élhetsz ;)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!