Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan reagáljak egy ateista...

Hogyan reagáljak egy ateista provokációra?

Figyelt kérdés
Hívõktõl kérdezném, biztos veletek is elõfordult, hogy szàndékos provokatív kérdést tettek fel, vagy kijelentést kaptatok mögöttes üzenettel a hittel kapcsolatban. Ugye egy keresztény nem lehet indulatos, de mégis hogy kezeljem, a mikor az Uramat sértegetik, vagy kétségbe vonják a létezését? A Bibliában nincs ilyenrõl szó, mégis hogy kéne megvédeni a hitemet anélkül, hogy belemenjek az egymást sértegetõ vég nélküli vitába?

2019. jún. 15. 08:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Nekem az a tapasztalatom, hogy a keresztény hívők jelentős százaléka bele akarja magyarázni a nemhívőkbe, rájuk erőltetni, a saját “igazukat”. És ez igazából minden ok nélkül történik, szóval nem válaszként arra, hogy bunkó lennék vagy ítélkeznék stb. Úgyhogy igen, én is azt kérdezném, hogy nem lehet, hogy igazából adod alá a lovat?

Plusz miért akarod megvédeni? Ha létezik valószínűleg semmi szüksége rá. Ha pedig a te álláspontodat akarod védeni, szerintem arra sincs szükség. Neked miért fáj, ha kétségbe vonják a létezését (mellesleg én is ezen az állásponton vagyok), nem elég neked az, hogy te hiszel benne és kész?

2019. jún. 15. 11:34
 12/25 anonim ***** válasza:
80%
Utolsónak igaza van,hiszen a kereszténység is azt mondja,hogy nem Isten érdeke,hogy higgyenek benne,hanem az embereké. Fogd fel úgy,hogy ha nem hisznek benne,az nem Istennek sértés,nem neki hátrány,akkor miért is kellene istápolni? Ha létezik,az attól nem fog megváltozni,hogy nem hisznek/hiszünk,ha meg nem létezik,akkor eleve kár magadból kikelve kardoskodni mellette.
2019. jún. 15. 11:55
 13/25 anonim ***** válasza:
#8 Ezt rosszul látod. A hívők úgy vannak ezzel, hogy sem a testük, sem a képességeik nem az övék amivel bármit megtehetnének, és hogy okkal jöttek a világra, feladattal és küldetéssel, így ők mindezekért (a testükért, az elméjükért, a tetteikért) nagyon is felelősséggel tartoznak. Nem ártanak maguknak, nem dobják el idő előtt az életüket, mert itt minden egyes másodpercnyi történésnek jelentősége van. Tudod, még a hajszálaink száma is számon van tartva. :) Ha hiszed, ha nem...
2019. jún. 15. 13:43
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
Ha létezik az urad, akkor megvédi magát. Ha nem létezik, akkor pedig teljesen mindegy.
2019. jún. 15. 15:00
 15/25 anonim ***** válasza:
81%
Egy téren és időn kívül álló metafizikai abszolútumnak szüksége van arra, hogy egy ember megvédje? Ez nekem eléggé paradoxonnak tűnik. Úgy néz ki, tényleg az ember teremtette az istent, s mint istent, ezt az általa kreált fogalmat, ezt most meg kell védje, mert megdőlni látszik.
2019. jún. 15. 15:01
 16/25 anonim ***** válasza:
15%
Az az érzésem, hogy az emberek most a Földön direkte provokatívak. Jelenleg azért él mindenki (nagy többség) hogy szándékosan idegesítse a másikat és ellent mondjon neki. Ez megtalálható a munkahelyen, családban, idegenekkel, a közutaon autóból kikiabálva, szentségelve. Néha magamban azt gondolom, hogy égesse meg az ilyeneket a pokol tüze, magadban ezt gondolhatod és szerintem igazad van. Ha Jézus most élne, akkor az agresszorokat jól megrugdosná, mint a vásárosokat a templomban. Lehet csak mondta, hogy mutasd oda a másik orcádat vagy valamelyik apostol beleírta, holott ezt ő soha nem mondta. Szerintem Jézus nagyon is haragra gerjedő típus volt, ha az Istent szidták vagy megalázták. (pl templomi csetepaté) De azért tudjuk, hogy a farizeusoknak is jól odamondogatta iróniával a magáét. Pl. elég jó irónia volt abban, amikor a megkövezendő asszonynál mondta, hogy az vesse a követ rá aki bűntelen. Egyszóval mai kifejezésként sz@rcsimbóknak nézte a tömeget.
2019. jún. 15. 18:36
 17/25 anonim ***** válasza:
46%
Jó a kérdés! Nem is egyszerű rá válaszolni. Feltettek már nekem is olyan kérdéseket, hogy de mi ez már, hogy Isten ennyi embert megölt a Bibliában, stb. ilyenkor én arra gondolok, hogy az illető valójában nem provokálni akar, csak keveset tud erről a témáról, pont annyit, ami elég neki ahhoz, hogy az egészet hülyeségnek tartsa. És türelem! Ha valaki megsért, arra gondolj, hogy "nem tudják, mit cselekszenek" :-)
2019. jún. 15. 20:37
 18/25 anonim ***** válasza:
28%
Mondd, hogy te abban hiszel, hogy nincs Isten, én meg abban hiszek, hogy van, egyikünk sem tudja bizonyítani. Ez hit kérdése. Neked az a jó, nekem meg ez.
2019. jún. 16. 12:15
 19/25 anonim ***** válasza:
44%

Egy ateistának nem is kell bizonyítania valaminek a nemlétét. A verifikáció terhe mindig a predikátumot tevőn van.

2019. jún. 16. 12:36
 20/25 anonim ***** válasza:

A hitedet a saját fejedben kell megvédened.

De ha csak "véded" a hited, akkor mi az alapja?

A tudást pl. nem kell védeni, mert bizonyított.

A hit meg nincsen bizonyítva.

Ami a provokációt illeti: azzal nem nagyon kell foglalkozni. A provokátor amúgy sem akar semmi jót. Viszont az ateista provokáció nagyon ritka!

Létezik... néha. Legtöbbször nem provokációról van szó, hanem csak egy kérés, hogy bizonyítsd az istened. De ezt nem tudod, mert nem lehet.

Az ateista erre azt kérdezi, hogy akkor miért higgyen?

Viszont lehet, hogy valamit félreértesz.

A keresztények istene nem létezik, ez bizonyítva van. 100%

Ez nem provokáció. Ha annak érzed, ott valami baj van veled.

2019. jún. 16. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!