Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell imádkozni?

Hogyan kell imádkozni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem elindultam a megtérés útján, de gondba ütköztem az imádsággal. Többször próbálkoztam a Miatyánkkal, az Apostoli hitvallással, de valamiért elég kínosan éreztem magam, miközben ezeket imádkoztam.

Aztán elkezdtem mindenféle imát keresni az interneten, de mindegyiknél ugyanez a kínosan nyomasztó érzés telepedett rám, így kitaláltam egy "szabad" imát, amelyben megfogalmaztam, pontosan mit is akarok elérni stb., De a végéig se jutottam, mert abba kellett hagynom, hiszen folyamatosan azok a gondolatok jöttek fel, hogy

1. Milyen jogon kérek bármit is, ha nem tettem semmit cserébe

2. Miért venne figyelembe, ha még csak meg sem vagyok keresztelve

3. Folyamatosan az motoszkál a fejemben, mintha magamnak mormolnék

(pedig hiszek Istenben)

Vajon meg kéne keresztelkedni, illetve gyónni, hátha akkor valamilyen "lélek tisztulás" megy végbe bennem, és akkor már menni fog ez az egész?

2019. jún. 15. 00:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem jó út ez.
2019. júl. 30. 23:35
 12/13 anonim válasza:
Az igazság az, hogy konkrétan nem "kérünk". Isten jobban tudja, mire van szükségünk, mint mi, a Miatyánk épp erről szól; nem az óhajainkat tárjuk elé, hanem kérjük, hogy minden az Ő akarata szerint történjen, és valljuk, hogy maximum annyi jóra van jogunk, amennyit mi teszünk másokkal (természetesen az emberi lét korlátain belül).
2019. aug. 4. 23:45
 13/13 anonim válasza:
Ha kínosnak érzed, az már régen rossz. Aki ezt lenézi, a tudományokat is alapjaiban nézi le. Előfordulhat, hogy egy "hullámvölgy" az életedben kihozza belőled az átszellemült imát, de nyilván nem csak a nehéz időkben kell emlékezni arra, hogy kitől származik a jó. Próbálj csak a kommunikációra koncentrálni! Ha tényleg komolyan gondolod, érdemes lenne megkeresztelkedni. Kívánok erős hitet az "úthoz"!
2019. aug. 4. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!