Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kerüljük el a halált?

Pelgrim kérdése:

Hogyan kerüljük el a halált?

Figyelt kérdés
Senki se szereti, mégis majdnem mindenki elfogadja, sőt némelyek még vágyakoznak is utána, sokan abban reménykednek, hogy majd azután jobb lesz. De ha nem jobb, hanem rosszabb lesz …?
2010. júl. 8. 10:08
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
45%

János 14,6

Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

János 3,16

Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon

János 11,26

Aki pedig él és hisz bennem, az soha nem hal meg. Hiszed-e ezt?”

Rómaiakhoz 5,18

Egy ember bűne az összes többi számára is ítéletet eredményezett. Ugyanígy, amit az a másik ember — Jézus Krisztus — Isten akarata szerint elvégzett, az mindenki számára lehetővé tette, hogy Isten elfogadja őt, és örökké éljen.

2024. márc. 20. 10:24
 42/45 anonim ***** válasza:
45%
Béla 4.1: Én ezeket nem hiszem
2024. márc. 20. 10:33
 43/45 anonim ***** válasza:
54%
Kérdezd Jézust, hogy miért nem ?
2024. márc. 20. 11:11
 44/45 KZitus ***** válasza:

Szia

Ma még nem tudjuk elkerülni a halált. De a Biblia azt írja, Krisztus megváltott minket a haláltól. Mit jelent ez?

Azt, hogy minden ma, és a múltban élt embernek lehetősége van örökké élni itt a földön. Ez az egyetlen módja, hogy az ember megszabaduljon a haláltól. Ezt röviden így írja le a Biblia: "Erre egy hangot hallottam a trón felől, mely hangosan ezt mondta: „Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig a népe lesznek, és maga Isten lesz velük. És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”

És az, aki a trónon ül, ezt mondta: „Mindent újjáteszek!” Ezt is mondja: „Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak.” Jelenések 21:3-5

Mint olvashatod, a Biblia szerint a jövőben „nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom”. Azok a nehézségek, melyek miatt sokan kilátástalannak érzik az életüket – mint például a szegénység, az igazságtalanság, a betegségek vagy a halál –, meg fognak szűnni. A Biblia ígérete szerint az emberek örökké élvezhetik majd az életet a paradicsomi földön. Isten helyre fog hozni minden kárt, melyet Sátán, Ádám, Éva és a saját tökéletlenségünk okoz. Ez ahhoz vezet, hogy „nem lesz többé halál”. Akik szeretik a Teremtőt, és engedelmeskednek neki, örökké fognak élni.

Ézsaiás írt egy olyan időről, amikor „egyetlen lakos sem mondja majd: »Beteg vagyok«” Ézsaiás 33:24, illetve arról, hogy a vak, süket, sánta és néma személyek szellemi értelemben meg fognak gyógyulni; ezek a próféciák a fizikai gyógyulásról is biztosítanak minket, Ézsaiás 35:5, 6. Amikor Jézus Krisztus a földön volt mind fizikai, mind szellemi értelemben meggyógyította a betegeket, és ezzel beteljesítette a következő messiási próféciát: „Ő vette el betegségeinket és hordozta bajainkat” Máté 8:14–17; Ézsaiás 53:4.

2024. júl. 9. 15:22
 45/45 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta: aki én bennem hisz,

-ha meghal is él

-Nem lát halált soha örökké

- átment a halálból az éltetre!

Hát ennyi.

2024. júl. 10. 07:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!